otohaber_logo
Haberler
BOM'dan İlk Podyum Geldi
Borusan Otomotiv Motorsport, 19 Mayıs Pazar günü Avusturya’nın Salzburg kentindeki Salzburgring Pisti’nde düzenlenen ETCC 3’üncü ayak yarışında 52’inci yurtdışı yarışını tamamladı.
BOM'dan İlk Podyum Geldi

Bu yarışta, geçtiğimiz senenin ETCC genel klasman 5'incisi Aytaç Biter ile start alan takım, cumartesi günü gerçekleşen sıralama turlarının ardından pazar günü 4.2 kilometrelik pistte arka arkaya gerçekleşen 12 turluk 2 yarışta mücadele etti. Güneşli bir havada gerçekleşen sıralama turlarının aksine sağnak yağmur altında koşulan yarış, pilotların hızını düşürmedi. Aytaç Biter, aracın motorunun değişmesi gerektiği için kural gereği ilk yarışa sonuncu sıradan başlamak zorunda kalsa da 21'inci ulusararası yarışında start almasının tecrübesiyle rakiplerini geçmeyi başardı. 13 ülkeden 32 pilotun mücadele ettiği ilk yarışın sonunda 17'nci sıraya yerleşen Biter, bu sayede 2'nci yarışın da start pozisyonunu belirledi. İlk yarışın ilk turlarında hem yarışın hem de ETCC'nin tecrübeli pilotlarından Çek, Petr Fulín'in yaşadığı kaza sonucu yarış dışı kalması yarışın kırılma noktası oldu. Aytaç Biter, 2'nci yarışı 8'inci sırada tamamlayarak 24 sıra birden yükseldi. Bu sonuçla Biter, hem kendi klasmanını 3'üncü sırada tamamladı hem de BOM adına ilk podyum derecesini almış oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.