otohaber_logo
Haberler
Bu Corvette yalnızca 500 adet üretilecek
Corvette, sadece 500 adet üretilecek olan Z06 Carbon Limited Edition ile LeMans yarışlarına girişinin 50’nci yılını hafifleyerek kutluyor.
Bu Corvette yalnızca 500 adet üretilecek


Corvette'in en hızlı modeli olan ZR1 yerine Z06 modelinden geliştirilen otomobilde yine Z06'dan alınan 7.0 lt'lik atmosferik V8 motor kullanılıyor. Pist odaklı bir kullanım amaçlayan modelde Brembo karbon-seramik frenler, yeni 20 inç alaşım jantlar, Magnetic Selective Ride Control adı verilen süspansiyon sistemi ve karoserdeki çeşitli bölgelerde karbon-fiber parçalar yer alıyor. Ayrıca kabin içinde yarı deri, yarı süet koltuklar, kapı eşikleri ve kafalıklarda bulunan özel amblemler gibi Carbon Edition'a özel donanımlar bulunuyor. Otomobilin baş mühendisi Tadge Juechter Carbon Edition için şunları söylüyor: "Hafif ve atmosferik Z06'nın motorunu, ZR1'in fren ve yol tutuş performansıyla birleştiriyoruz". Bu açıklama otomobilin Laguna Seca'da atmış olduğu tur derecesinin nasıl standart Z06'dan tam 3 saniye daha iyi olduğunu gösteriyor. Otomobilden sınırlı sayıda üretilecekken, bu versiyondaki parçaların standart Z06'larda "Z07" opsiyonuyla alınabilmesi de söz konusu. Bu seçenekler yazın son aylarından itibaren alınabilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.