otohaber_logo
Haberler
Buz sporcusu
Kanadalı spor otomobil üreticisi HTT, yeni aracı Plethore LC-750’yi SEMA Fuarı’nda tanıttı. Direksiyonu ortaya konumlandırılan sporcuya sürücünün yanı sıra iki de yolcu sığabiliyor.
Buz sporcusu


Eski bir yarışçı olan Kanadalı Luc Chartrand'ın 11 yıllık çalışmasının ürünü olan Plethore LC-750 için geri sayım başladı. Karbon-fi berden imal edilen araç için FIA onaylı güvenlik kafesi de yerleştiren Kanadalılar, aracı Amerikan LeMans Serisi'nde yarıştırmayı planlıyor. 750 HP güç üreten 8 silindirli 6.2 lt'lik motorun görev yapacağı LC-750'de, 6 ileri manuel şanzıman tercih edilmiş. Ağırlığı 1.150 kg olan LC- 750'nin dingil mesafesi 2.920 mm. 2.260 mm'lik genişliğe eşlik eden 1.140 mm'lik yükseklik sayesinde korkutucu bir görünüm sunan süpersporcu, 2010'un ilk aylarında müşterilere teslim edilecek. Güçlü bir otomobil olduğunu tasarımıyla da ortaya koymaya çalışan LC-750'nin farlarından, kaputuna ve yan hava girişlerine kadar hemen her noktasında kaslı tasarım dikkat çekiyor. Arka bölümdeki difüzör sayesinde aracın daha iyi yere tutunması sağlanırken yukarı doğru açılan kapılar süpersporcu ruhunu pekiştiriyor. Maksimum sürüş keyfi ve performansın ön planda tutulduğu süpersporcuda, hız sabitleme sistemi ve iki görüş kamerası gibi donanımlar standartken, iç mekan tasarımınında gereksiz gösterişten çok minimalist bir tarz benimsenmiş. 1.5 kg/HP gibi çarpıcı bir ağırlık/güç oranı sunan Plethore LC-750'nin Kanada fiyatı 395.000 Kanada Doları olarak belirlenmiş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.