otohaber_logo
Haberler
Çinli Voyah markası Türkiye’de
Çinli Voyah markası, Türkiye distribütörü Marcar Otomotiv tarafından Free modeliyle pazarına giriş yaptı.
Çinli Voyah markası Türkiye’ye de

Çinli Voyah markası, Türkiye distribütörü olan Marcar Otomotiv tarafından Free modeliyle ülkemizde satışa sunuldu. Dongfeng çatısı altında üretim yapan Voyah markasının Free modeli tasarımı, donanım özellikleri ve teknolojileriyle oldukça iddialı görünüyor.  Marcar Otomotiv tarafından ön siparişleri alınmaya başlayan Voyah Free modelinin fiyatı 4.550.000 TL’den başlarken High paket seçeneği ise 4.750.000 TL fiyat etiketine sahip.


Marcar Otomotiv satış sonrasında da iddialı

Türkiye otomotiv pazarının yeni markası olan Voyah, Marcar Otomotiv tarafından sunulan “Geri Alım Garantisi” kapsamında 0 km olarak satılan tüm araçlarını (Voyah Free modellerini) ikinci elde değerinde satın alacak. 8 yıl batarya garantisi ve 5 yıl otomobil garantisine sahip Free modelinde yol yardımı ve hasar destek hattı da bulunuyor.

1 / 4

Voyah Free Italdesign Giugiaro imzalı tasarım

Voyah Free Italdesign Giugiaro imzalı tasarım

Voyah Free modeli Çinli üretici ile Italdesign Giugiaro markasının tasarım ekipleri tarafından birlikte geliştirildi. Bu araç 4905 mm uzunluğa, 1950 mm genişliğe ve 1645 mm yüksekliğe sahip. 20 inçlik jantlarıyla dikkat çeken ve dingil mesafesi 2960 mm olan 5 kişilik Free modelinin boş ağırlığı ise 2340 kg. Free’de 560 litre bagaj hacmi var ve arka koltuklar elektrikli olarak katlandığında 1320 litreye varan hacim elde ediliyor


Toplamda 488 HP güç sunuyor 

ESSA platformu üzerinden tasarlanan Free modelinin ön aksında 217 HP, arkasında 271 HP güç üreten elektrikli motorlar görev yapıyor. Toplamda 488 HP güç ve 720 Nm tork üreten bu araçta akıllı 4 tekerlekten çekişli aktarma bulunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4,4 saniyede tamamlayan ve 200 km/s’ye ulaşan Free modeli 500 km menzil sunuyor. Bu elektrikli SUV hızlı şarj özelliğiyle bataryalarını 45 dakikada yüzde 20’den 80’e kadar şarj edebiliyor. Adaptif havalı süspansiyon sistemine sahip bu araçta Eco, Comfort, Performance, Outing, Snow ve Individual sürüş modları bulunuyor. 605 kg taşıma kapasitesi olan Free modeli 2 tona kadar çekme kapasitesi sunuyor.

2 / 4

Voyah Free Akıllı Kokpit

Voyah Free Akıllı Kokpit

Voyah Free modelinin Akıllı Kokpit özelliğinde 4 farklı mod bulunuyor. 

Voyah Free’nin V-Moment modunda sürücü araca yaklaştığı zaman aydınlatma özelliği devreye giriyor ve kilitler otomatik olarak açılıyor, ardından gizli kapı kolları yerlerinden yükseliyor ve adaptif havalı süspansiyonlar sayesinde araç karoseri alçak pozisyona getiriliyor. Sürücü araç içine geçtiğinde üçlü ekran yerinden yükseliyor ve ortam ışığı da yanmaya başlıyor. Bu aracın yüz tanıma özelliği sayesinde sürücünün koltuk ayarları ve dikiz aynası da hafızasındaki konumuna getiriliyor. 

V-Performance modunda üçlü ekran alçalıyor, sistem arayüzü minimalist bir görünüme geçiyor, ambiyans aydınlatması kırmızıya dönüyor ve esans kabin içine yayılıyor, bu esnada karoser de alçaltılıyor

V-Attention modu uyandırma ya da canlandırma özellikleriyle öne çıkıyor. Bu modda yorgunluk koruması için 6 çeşit hatırlatma, yanıp sönen sesli ve görüntülü göstergeler, aromalı klima, navigasyon gibi detaylar dikkat çekiyor.

Voyah Free’nin dördüncü modu olan V-Care ise otomobilde kalan çocukların akıllı yardımcısı olarak öne çıkıyor. Bu modda, çocuklar araca bindiklerinde, kapı kilitleri hatırlatılıyor. Pamper işlemi açıldığındaysa çocuklar araç içinde uyurken hava kalitesi, ortam ışıkları ve camlar ayarlanabiliyor. Özelleştirilmiş çocuk ses ve görüntü kaynakları, araç içinde geçirilen zamanları kaydediyor.

2 / 4

Yeni nesil güvenlik sistemleri

Yeni nesil güvenlik sistemleri

Yeni nesil güvenlik sistemlerine sahip bu araçta önden ve arkadan çarpışma uyarısı, 360 derece kameralar, otomatik park yardımcısı, düşük hızlarda seyir halindeyken akustik motor sesi özellikleri öne çıkıyor. Ayrıca High pakette ise parfümlü klima, Dyaudio Premium HIFI ses sistemi, akıllı kısılabilir panoramik sanal perde yer alıyor. 

3 / 4

Voyah Free klima sistemi ve döşemeleri

Voyah Free klima sistemi ve döşemeleri

Voyah Free’de görev yapan gelişmiş klima sistemi, PM2.5 gerçek zamanlı izleme ve filtreleme fonksiyonuyla araç içine taze hava girmesini sağlıyor. Ayrıca havalandırma sistemi mod seçimlerine göre araç içindeki ambiyansa uygun olarak esans dağılımı yaparak istenmeyen kokuların önüne geçiliyor.

İç mekanda koyu mavi vurgulu siyah veya bej ile bej desenli kahverengi döşeme seçenekleri yer alıyor. Elektrikli, ısıtmalı, havalandırmalı ve masaj özellikli ön koltuklar Free modelinde sunuluyor. Ayrıca bu araçta akıllı kısılabilir panoramik sanal perde görev yapıyor. İç mekanda toplamda 72 litre olan eşya saklama bölümleri de var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.