otohaber_logo
Haberler
Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil satışıyla ilgili yeni duyurular yaptı
İkinci el otomobil satışıyla ilgili yapılan yeni düzenlemelerin ardından artan denetimlerin ve kesilen cezaların etkisiyle fahiş fiyatlı araç ilanlarında azalma oldu.
Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil satışıyla ilgili yeni duyurular yaptı

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme sayesinde ikinci el araç fiyatının, sıfır kilometreyi geçemeyeceği belirtilmişti. Düzenleme öncesi bu kurallara uymayan ilan sayısı 20.000’den fazlaydı. Yapılan denetimlerinin ardından düzenlemenin yürürlüğe girdiği 15 Temmuz 2023 itibarıyla ilan sayısı 7.000 civarına düştü. Bakanlık yetkilileri tarafından devam eden denetimlerle birlikte ilan sayısı 5.000’in altına düştü. Denetimlerin devam ettiğini belirten Ticaret Bakanlığı tarafından verilen bilgilerde “Bakanlığımızca yapılan inceleme neticesinde düzenlenen kısıtlamaya aykırılık teşkil ettiği tespit edilen ilanları veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında ilan başına 300.000 TL'ye kadar idari para cezası uygulanmaktadır. Bu cezaların muhataplarına tebliğ süreci başlamıştır ve devam etmektedir" denildi. 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.