otohaber_logo
Haberler
Dacia'dan LPG atılımı
Dünyada ikinci büyük LPG pazarı olan ve yılda 150 bine yakın aracın LPG’ye dönüştürüldüğü Türkiye’de, Dacia fabrika çıkışlı LPG’li araçlarını pazara sundu.
Dacia'dan LPG atılımı
Dünyanın önde gelen kit üreticisi Landi renzo ile yapılan işbirliği sonucunda geliştirilen LPG kitleri Dacia modelleri için özel olarak tasarlandı. En önem verilen konuların başında güvenlik ve çevre geldi. Türkiye pazarındaki potansiyel müşterilerle yapılan araştırmalar sonucunda LPG seçiminde ekonominin çok büyük rol oynadığı ancak LPG'nin güvenlik sorunları yaratabileceği yönünde endişelerin de bulunduğu görüldü. Dacia, pazarda yer alan bu endişeleri ortadan kaldırarak, ISO 14001 sertifikalı Pitesti fabrikasında Avrupa güvenlik normlarına (ECE 67-01) uygun şeklide güvenli ve güvenilir LPG sisteminlerini Logan Sedan, Sandero ve Logan MCV modellerinde için geliştirerek fabrika çıkışlı olmasını sağladı. Bunun yanısıra motor supapları güçlendirilerek kalibrasyon ve elektronik kontrol ünitesi Dacia modelleri için özel olarak yapıldı. Çelik ve diğer kompozit malzemelerden imal edilen ve son derece dayanıklı olan simit tipi LPG deposu 5 güvenlik aksesuarıyla güvenlik anlamında hiçbir endişeye yer bırakmayacak şekilde tasarlandı. Bu aksesuarlar: çek valf, %80 dolum sınırlayıcısı, debi sınırlayıcısı, elektro valf ve güvenlik supabı. Simit tipi LPG deposu stepne yuvasına sabitlenmiş. Bu nedenle LPG'li Dacia modellerinde stepne yerine lastik tamir kiti sunuluyor.. Dacia LPG'yi geliştirirken güvenlikle birlikte kolay kullanıma da önem vermiş. Bunun için LPG dolum ağzı benzin dolum ağzının hemen yanına konumlandırılmış. Böylelikle dolumda güvenlik ve kolaylık sağlanmış oluyor. Sürücünün rahat kullanımı için geliştirilen ışıklı yakıt kumandası sayesinde depoda ne kadar gaz kaldığı görünmekte ve buna göre LPG'den benzine geçiş kolaylıkla yapılabiliyor. Kullanım modunu tercih imkanına sahip olan sürücü, dolu bir benzin deposu ve dolu bir LPG deposuyla 1200km'den daha uzun bir menzile yakıt almadan ulaşabiliyor. LPG lansmanı için Türkiye'deki satış ve servis noktaları eğitimden geçirildi. LPG'li Dacia modellerin sahipleri araçlarının bakım ve onarımlarını özel olarak eğitilmiş Renault-Dacia yetkili servislerinde yaptırabilecekler. Böylece başka bir servise gitmeye gerek kalmadan hem araçlarının hem LPG sistemlerinin bakımı için her 15000km'de bir tek bir servise gitmeleri yeterli olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.