otohaber_logo
Haberler
Dacia Jogger satışa sunuldu
Dacia'nın yeni marka kimliğini taşıyan 7 kişilik Jogger modeli 577.000 TL’den başlayan fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu.
DACIA JOGGER SATIŞA SUNULDU

Yeni bir değişime giren Dacia'nın Jogger modeli, büyük ızgarası, LED farları, yeni Dacia logosu, ön ve arka tampon altı koruma kızakları, tavan barları, LED stop lambaları ve 200 mm'lik yerden yüksek yapısıyla iddialı bir görünüme sahip.

Uzunluğu 4.547 mm olan Jogger, 2.897 mm'lik dingil mesafesiyle 1.784 mm genişliğe sahip ve bu araçta 7 yetişkinin rahatça yolculuk edebileceği belirtiliyor.
Tavan barları, 80 kg'a kadar port bagaj, bisiklet ve kayak takımlarını taşıyabilen bu araçta çamurluk korumaları da Jogger'ın önemli detayları arasında yer alıyor.Dacia modelleri arasında ilk kez Sandero ailesinde kullanılan CMF-B platformu üzerinden tasarlandı. Otomobilin aerodinamiği, gövde altı kaplamalar ve düşük sürtünmeli mekanik parçalarla destekleniyor. Jogger'da görev yapan 1,0 litre hacminde 3 silindirli TCe motor 110 HP güç ile 200 Nm tork üretiyor ve bu araçta LPG'li ECO-G seçeneği de bulunuyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip Jogger 183 km/s'ye ulaşıyor ve ortalama yakıt tüketimi 5,7 lt/100 km olarak belirtiliyor. LPG'lik Jogger yani Jogger ECG ise 175 km/s'ye ulaşıyor ve 7,8 lt/100 km ortalama tüketim değeri bulunuyor. Dacia'nın tarihindeki ilk hibrit motor özelliği de Jogger'da yer alacak ve otomatik şanzımanlı bu seçeneğin 2023 yılında tüm dünyada satışa sunulması planlanıyor. Güçlendirilmiş bir motor ile yolcu bölümüne sahip bu araçta görev yapan İvmeölçer ile eşleştirilen kapılardaki basınç sensörleri, yan darbelerin erken algılanarak hava yastıklarının daha hızlı açılmasını sağlıyor.
İç mekanda pek çok detay öne çıkıyor. İlk olarak gösterge panelindeki 3,5 inçlik TFT ekran, dijital klima, 8 inç dokunmatik multimedya ekranı öne çıkıyor. Ayrıca direksiyonda yer alan özel kumandalar sesli komut özelliğini etkinleştirmek için kullanılıyor. Media Nav sistemi ise bunlara ek olarak entegre navigasyon, ikinci USB girişi ve 6 hoparlör ile birlikte geliyor. Ayrıca Jogger'ın ön bölümünde 13 litre, ortada 8,6 litre ve üçüncü sırada 2,5 litre olan toplamda 24,1 litrelik saklama alanı yer alıyor.Ön & arka park sensörü, kör nokta uyarı sistemi ve geri görüş kamerası ile ön ve arka park yardımcısı bu araçta yer alıyor. Jogger'ın ön ve arka bölümünde yer alan dörder adet sensör de görsel ve sesli olarak sürücüyü uyarıyor.Jogger'ın üçüncü sıra koltukları 1/2 oranında, ikinci sıra koltuklar ise 2/3-1/3 oranında katlanabiliyor. 7 kişilik olan bu araçta tüm koltuklar katlandığında 1807 litre bagaj hacmi elde ediliyor. Otomobil 7 kişilik kullanıldığında 212 litre, üçüncü sıra koltuklar tamamen çıkarıldığında ise 631 litre bagaj hacmi sunuluyor. Ayrıca bagaj bölmesinde esnek kayışlar ve dört bağlama halkası bulunuyor. Bir adet de 12V soketin yer aldığı bagaj, ikisi bagajda ve biri ön yolcu tarafında olmak üzere üç adet kanca ile donatılıyor.




Dr. Berk Çağdaş MAİS A.Ş. Genel Müdürü
"Dacia Jogger; bir Station Wagon'un uzunluğu, bir MPV'nin genişliği ve bir SUV aracın karakteri olmak üzere her sınıfın en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Bu yüzden 'hepsi bir araba' diyoruz. Böylece Jogger ile tüm bu segmentlerden pay almamız mümkün olacak. Otomobil, Dacia ürün gamında uzun yıllar boyunca yer alan Lodgy, Dokker ve Logan MCV modellerimizin kullanıcılar tarafından beğenilmiş özelliklerini muhafaza ederken, markanın yeni kimliğini ve teknolojilerini de üzerine koyuyor. Yeni amblemimizde "D" ve "C" harflerinin şık çizgileri bir zincirin halkaları gibi birleşerek sağlamlığı ve sadeliğin yanı sıra, Dacia markası ile müşterinin (Customer) bağını simgeliyor. Jogger pazardaki en ulaşılabilir 7 koltuklu seçenek olacak. Bunun yanında güçlü ve dayanıklı olması, genişliği ve iç mekânın modüler kullanımıyla hem sürücü hem de yolculara konforlu bir deneyim sunuyor".

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.