otohaber_logo
Haberler
Depres yeni Red Bull şampiyonu
30 kilometrelik çok zorlu Red Bull Los Andes yarışını 100’den fazla endurocunun önünde tamamlayan Cyril Depres, birincilik ödülünü Wings For Life vakfına bağışladı.
Depres yeni Red Bull şampiyonu


Dayanıklılık motorsporlarındaki en önemli kriterlerin başında geliyor. Bunun bir örneğini daha 28 Kasım Pazar günü Santiago'da, deniz seviyesinden 2600 metre yükseklikte, 100'den fazla yarışmacı, yaklaşık 500 seyircinin önünde, sıradağlar üzerinde gerçekleşen zorlu bir testte kanıtladılar. Bu zorlu testte Enduro'da dünya şampiyonu Cyril Depres birinci olurken, onu Şilili Riders Nicolas Urrutia ve Francisco Chaleco Lopez takip etti. Saat 12:01'de Halcones uçak filosu başlangıç çizgisinin üzerinden uçarak, yarışmacılara yarışa başlama sinyali verdi. Motosikletlerin kulakları sağır eden gürültüleri eşliğinde, adrenalin birden arttı, yarışmacılar başlangıçtan sadece 250 metre ötedeki engele ulaşmak için son hızla yarışmaya başladılar. 50 metrelik bir düşüşe sahip engeli sadece yarışmacıların yarısı dağılmadan aşabildi. CNE (Confederacion Nacional Enduro)'nun başkanı ve aynı zamanda yarış direktörü Ignacio Fernandez'e göre bu kadar zorlayıcı ve teknik bir yarışmada, zihinsel güç oldukça kritik bir faktör. Daha sonra tekrar bir yorum yapan başkana göre bir diğer kritik faktör de tutum ve davranış. Çünkü bu hem sürücü hem de motosiklet üzerinde etkili oluyor. İki kez geçilen 30 kilometrelik pistte bu yarış için gerekli her şey vardı; uzun rampalar, dik inişler, gevşek çakıllı arazi, çamur, nehirden geçmeler ve kayalık alanlar. Yarışmanın ikincisi Nicolas Urrutia "İlk etap zordu ama ikincisi çok daha zordu, çünkü bu sefer sıcaklığı, yüksekliği ve güneşi çok daha fazla hissettik" dedi. Yerel yarışmacı Chaleco Lopez, şampiyon Cyril Depres ile başa baş yarışırken, yarışmacılara çok güzel bir gösteri sundu. Daha sonra Chaleco, "Cyril ve ben çok iyi arkadaşız ve şimdiye kadar bugünkü gibi birçok başa baş mücadelede bulunduk ama umarım gelecekte ben önde bitiririm" dedi. Red Bull Los Andes da dört kategori var, Super Experts (Süper Uzmanlar), Experts (Uzmanlar), Intermediates (Orta seviyedekiler) ve Women (Kadınlar). Bu zorlu parkuru ki cesur kadın da tamamladı, Maria Josefina Gardulski ve Macarena Garreton. Gardulski "Yarışmayı tamamladığım için çok mutluyum, Macarena ve ben pist boyunca birbirimizi destekledik ve bizce bu ortak bir başarı oldu" dedi. Yarışma için birincilik ödülü bir Honda 450x motosiklet oldu. Birinci olan Cyril Depres, ödülünü açık arttırmaya çıkardı ve elde edilen gelir, omuriliği zedelenmeleriyle mücadele eden Wings for Life kurumuna bağışlandı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.