otohaber_logo
Haberler
Elektrikli Fluence görev başında
Bir hayal gerçeğe dönmek üzere. 2011’de Bursa’da üretilecek olan elektrikli Fluence, ilk sınavını BM İklim Değişiklikleri Toplantısı’nda test sürüşleriyle veriyor.
Elektrikli Fluence görev başında



Renault, Fluence Z.E Concept'in 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımından sonra, geleceğin elektrikli Fluence Z.E modelinin ilk prototipleriyle test sürüşleri yaptırmak için BM İklim Değişiklikleri Toplantısını fırsat bildi. Konsept model ile seri üretim modeli arasında yarı yolda yer alan bu prototiplerle Renault, Fluence Z.E projesinin ilerleme durumu hakkında bilgi vermeyi ve elektrikli araçların sağladığı kullanım keyfini göstermeyi amaçlıyor. 2011 yılının ilk yarısında İsrail, Danimarka ve Avrupa'da satışa sunulacak olan Renault Fluence Z.E., C segmentinde seri olarak satışa sunulacak ilk elektrikli sedan ve "Quick Drop" anlık batarya değişim sistemiyle donatılmış dünyanın ilk otomobili olacak. Bu araç, hem ekonomik ve hem de çevreci, prestijli bir model arayışında olan özel bir müşteri kesimine veya filolara dönük olarak tasarlandı. Fluence Z.E., Türkiye'de Bursa'da Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilecek. Bagaja yerleştirilen bataryaların depoladığı enerjiyle hareket edecek olan Fluence Z.E.'de, şarj için üç farklı yol kullanılabilecek. Bunlardan ilki standart bir priz yardımıyla bir cep telefonunu şarj etmek gibiyken, bu işlem 6 ile 8 saat arasında sürüyor. İkinci yöntemde özel şarj istasyonlarında ödeme yaparak 30 dakikada şarj mümkün. Üçüncü ve Fluence Z.E.'nin en önemli özelliği olan "Quick Drop" sistemiyle, özel istasyonlarda 3 dakikaya yakın bir sürede boşalan bataryayı yenisiyle değiştirmek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.