otohaber_logo
Haberler
En iddialı Citroen
Tasarım dilini son yıllarda belirgin bir biçimde cesurlaştırıp daha iddialı çizgiler kullanmaya başlayan Citroen, dünyanın en köklü erkek dergilerinden GQ ile birlikte geliştirdiği konsept modeliyle muhtemel kompakt coupe’sinin izlerini sunuyor.
En iddialı Citroen


Citroen'in yaratıcı yönü otomobille az da olsa haşır neşir olanlar için çok da şaşılacak bir özellik değil. Yeni marka sloganını "Yaratıcı Teknoloji" olarak belirleyen Fransız marka, ünlü erkek dergisi GQ ile birlikte geliştirdiği GQ by Citroen konseptinde de bu yönünü konuşturuyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda, ilerleyen sayfalarda da okuyacağınız üç konseptini sergileyen Citroen, şaşırtıcı bir biçimde eşzamanlı olarak göz alıcı bir coupe'yi de tanıtma başarısını gösterdi. Citroen DS3 modelini de tasarlayan Mark Lloyd'un kaleminden çıkan konsept daha ilk bakışta kaslı ve güçlü hatlarıyla dikkat çekiyor. İçbükey ve dışbükey bolca kıvrımın süslediği karoser, DS High Rider konseptinden izler taşırken, boyutlar hakkında bir açıklama yapılmasa da, coupe tasarım dikkate alındığında aracın muhtemel bir Volkswagen Scirocco rakibi olabileceğini söylemek mümkün. Direkt benzin enjeksiyonlu 1.6 lt'lik içten yanmalı motora eşlik eden elektrik motorundan oluşan hibrid ünitesi 4.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma ve 250 km/s'lik maksimum hız değerlerine olanak verirken, aracın CO2 salınımı 80 g/km. 4 kişilik olarak tasarlanan konseptin iç mekanında tasarımcılar sportif bir minimalizmi benimserken, araçta kullanılan çizgiler yakın geleceğin Citroen'lerinden ipuçları sunuyorlar. Tasarımıyla 3 kapılı bir coupe görünümü sunan GQ by Citroen konseptinde, tasarımcılar Mazda RX-8'i hatırlatan ters yönlü açılan arka kapıları ustalıkla gizlemişler.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.