otohaber_logo
Haberler
Hundai Ioniq 5 Türkiye'de satışa sunuldu
Hyundai’nin tam elektrikli Ioniq 5 modeli 1.970.000 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu.
Hundai Ioniq 5 Türkiye'de satışa sunuldu



Hyundai'nin yeni tam elektrikli otomobili Ioniq 5, tasarımıyla olduğu gibi teknolojileriyle de öne çıkıyor. Siyah sedefli, siber gri metalik, aytaşı gri metalik, atlas beyazı, kozmik altın mat, buzul mavi sedefli ve elegant yeşil sedefli renk seçenekleri yer alırken iç mekanda ise iki renk alternatifi sunuluyor. 255 45 R20 ebatlı lastiklere sahip bu araca özel tasarımlı jantlar yer alıyor.

Ioniq 5'in iç mekanında "Fonksiyonel Yaşam Alanı" teması var. Koltuklar ile birlikte orta konsol da 140 mm'ye kadar hareket edebiliyor. Universal Island adıyla somutlaşan hareketli iç mekanda bataryalar için düz bir zemin sağlanırken ayrıca kullanıcıların konforuna göre mekan genişliği isteğe bağlı olarak ayarlanabiliyor. Koltuklar, tavan döşemesi, kapı döşemeleri, zemin ve kol dayama gibi iç mekandaki donanımların çoğu, geri dönüştürülmüş pet şişeler, bitki bazlı (bio pet) iplikler, doğal yün iplikler ve ekolojik deri gibi çevre dostu ve sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanılarak üretiliyor.


Ioniq 5'te 527 litre bagaj hacmi var ve ikinci sıra koltuklar tamamen katlandığında yaklaşık 1.587 litreye kadar bir yükleme alanı sunuluyor. Bu araçta daha fazla hacim elde etmek için de ikinci sıra koltuklar 135 mm'ye kadar öne doğru kayabiliyor ve 6:4 oranında katlanabiliyor. Rahatlama pozisyonlu ön koltuklar tamamen elektrikli olarak sunuluyor. Böylece her iki ön koltuk düz bir konuma gelerek şarj esnasında araç içindekilere dinlenme olanağı sağlıyor.
Aracın ön tarafında ise 24 litreye kadar ek bir bagaj kapasitesi var. Bu araç 4635 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe ve 1605 mm yüksekliğe sahip, dingil mesafesi ise e 3000 mm olarak belirtiliyor.

Türkiye'ye 72,6 kWh'lik bir pil paketiyle sunulan bu araçta görev yapan elektrikli motor 305 HP güç ve 605 Nm tork sunuyor. HTRAC dört tekerlekten çekiş (AWD) seçeneğini olan Ioniq 5'in 0-100 km/s hızlanması 5,2 saniye, menzili ise 430 km olarak belirtiliyor. Bu araç 350 kW'lık bir şarj cihazıyla 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj edebiliyor. Ayrıca 100 km menzil elde etmek için 5 dakika şarj etmek yeterli. Ioniq 5 sahipleri, elektrikli bisikletlerini, televizyonlarını, müzik setlerini veya herhangi bir elektrikli kamp ekipmanlarını V2L (Vehicle to load- Araç Güç Kaynağı) işlevi sayesinde şarj edebiliyor veya fişe takarak çalıştırabiliyor. Ayrıca bu araç başka bir elektrikli otomobili de şarj edebiliyor.

Bu araçta bulunan head-up display'de navigasyon, sürüş parametreleri gibi veriler ön cama yansıtıyor. Ayrıca 8 hoparlörlü Bose Premium ses sistemi bulunan bu araçta 12,3 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ile 12,3 inç gösterge paneli yer alıyor. Kablosuz şarj sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi gibi özellikler de bu araçta yer alıyor.Ioniq 5'te Hyundai'nin gelişmiş SmartSense güvenlik asistanları görev yapıyor. Bu araç Türkiye'de sadece Progressive, donanım paketi var ve 1.970.000 TL fiyat etiketiyle satışa sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.