otohaber_logo
Haberler
Lamborghini Huracan Sterrato'nun teknik detayları belli oldu
Görünümüyle ve detaylarıyla Lamborghini Huracan ailesinden ayrılan Sterrato seçeneğinin teknik detayları belli oldu.
LAMBORGHINI HURACAN STERRATO’NUN TEKNİK DETAYLARI BELLİ OLDU


Lamborghini Huracan Sterrato modelinin görselleri Kasım ayında yayınlanmıştı ve bu aracın teknik detayları belli oldu. Crossover görünümüne sahip olan ve toprak yollarda da performanslı sürüş imkanı sunan bu sıra dışı modelin yüksekliğinin, Huracan EVO'ya göre 44 mm daha fazla olduğu belirtiliyor. Maceracı ruhuyla öne çıkan Huracan Sterrato'nun ön iz genişliği Huracan EVO'ya 30 mm, arka iz genişliği ise 34 mm daha fazla ve bu modelde Rally modu da yer alıyor.

Güçlendirilmiş alüminyum gövde altı korumasına sahip bu aracın arka difüzörü daha iddialı görünmesini de sağlıyor. Ön bölümde ve arkalardaki hava kanalları da aracın tasarımını zenginleştiriyor.

Huracan Sterrato'da 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi aktarma sistemi görev yapıyor. Bu araçta 610 HP güç ve 560 Nm tork üreten 5,2 litrelik V10 motor yer alıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3,4 saniyede tamamlayan Huracan Sterrato modeli 260 km/s'ye ulaşıyor.
Huracan Sterrato'nun ön tekerleklerine altı, arkalarda ise dört pistonlu kaliper ve karbon seramik fren diskleri yer alıyor.
Bu araç için özel olarak tasarlanan Bridgestone Dueler AT002 lastiklerle birlikte 19 inçlik jantlar bulunuyor.
Alkantara kaplı döşemeler sahip Huracan Sterrato'da dijital eğim ve dönüş göstergesi, pusula, coğrafi koordinat göstergesi ve direksiyon açısı göstergeleri yer alıyor.
Sadece 1499 adet üretileceği belirtilen Huracan Sterrato modeli, Şubat 2023'te imal edilmeye başlanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.