otohaber_logo
Haberler
Makyajlı 2011 Peugeot 308 Geliyor + GALERİ
Peugeot’nun sonu 8’le biten model kodlamasının ilk üyesi olan 308, geride bıraktığı 5 yılın sonunda yeni bir yüze kavuşarak, üreticinin değişen tasarım felsefesine adapte edildi.
Makyajlı 2011 Peugeot 308 Geliyor + GALERİ


Cenevre Otomobil Fuarı 81'inci kez kapılarını açmak için 3 Mart 2011 tarihini beklerken, fuar yeniliklerini açıklamaya başlayan markalardan biri olan Peugeot, kompakt temsilcisi ve lokomotif modellerinden biri olan 308'in emeklilik öncesi makyajlı yüzünü gösterdi. Kompakt sınıfı yüksek tavan kavramıyla tanıştıran 307'nin yerini 2007 yılında alan 308, yapılan makyajla birlikte artık ön tamponunda daha küçük bir hava girişine sahipken, farlar da selef modele göre daha köşeli bir hale gelmişler. Hatchback, station ve coupe-cabrio olmak üzere tüm 308 ailesini kapsayan makyajın en ışıltılı detayını sis farlarının çevresine etkilenen bumerang formlu LED gündüz farları oluşturuyor. Stoplarda desen değişikliği ve bagaj kapağındaki krom çıta dışında kayda değer yeniliklerin yapılmadığı arka bölüm, CC versiyonunda genişlik algısını arttıran yatay değişiklikler yapılmış. Yapılan makyajla birlikte değişen tasarım 308'in aerodinamik katsayısını 0.29 Cd'den 0.28 Cd'ye düşürürken, 25 kilogram azalan ağırlık da yakıt tüketiminin düşürülmesine hizmet ediyor. Şimdiye kadar sadece orta sınıf 508'de otomatik şanzımanla birlikte sunulan mikro hibrid e-HDi teknolojisi, makyajlı 308'le birlikte manuel şanzımana kavuşurken, düşük yuvarlanma dirençli lastiklerin de katkısıyla, yaz aylarında yollara çıkacak olan bu versiyon 98 g/km'lik çok düşük CO2 değerine sahip. Start-stop sistemine sahip olan manuel şanzımanlı e-HDi versiyonu, otomatik şanzımanlı 508 e-HDi'dan farklı olarak 8 km/s yerine, hız 20 km/s'nin altına düştüğünde motoru otomatik olarak stop ediyor. Mevcut 308'den tanıdığımız motor seçenekleri Euro 5 emisyon normlarını karşılayacak seviyeye getirilirken, motor teknolojileri ve karoserdeki görsel yeniliklerin yanında iç mekanda neredeyse hiç değişiklik yapılmamış.

Peugeot 308 fotoğrafları için tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.