otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz C Serisi Coupe + GALERİ
Orta sınıf coupe liginde bir süredir kadro dışı kalan Mercedes-Benz, 2011 Cenevre Otomobil Fuarı ile birlikte E Serisi Coupe’nin altına konumlandırılıp, CLC’nin de yerini alacak yeni sporcusunu tanıtacak.
Mercedes-Benz C Serisi Coupe + GALERİ
Mercedes-Benz ağırbaşlı, BMW ise sportiftik. Klişe tanımını hak eden bu cümle yakın gelecekte tarih olabilir. Mercedes-Benz yeni modellerinde dinamik tasarımı ve sürüş özelliklerini ön planda tutmaya başlarken, Alman üretici, orta sınıf coupeler arasındaki rekabete 2009 yılından beri CLK'nın üretiminin sona ermesiyle uzak kalmıştı. 2011 Cenevre Otomobil Fuarı bir anlamda Mercedes-Benz'in orta sınıf sporcular ligine geri dönüşü anlamı da taşıyarak, C Serisi Coupe'nin sahnesi olacak. Makyajlı C Serisi Sedan ile aynı yüzü taşıyan Coupe, kimin coupe versiyonu olduğunu açıkça belli eden ön ve arka tasarıma sahip. Ön çamurluklardan başlayarak stoplara doğru yükselerek devam eden kat izi profil tasarımını hareketlendirirken, arka yan camın C sütunu ile birleşme şekli BMW'nin Hofmeister kıvrımını fazlasıyla hatırlatıyor. Mercedes-Benz'in coupe modellerinde kullandığı B sütunsuz geleneksel yapı C Serisi Coupe'de kendine yer bulmazken, arka yan camlar tasarımları yüzünden açılamıyorlar. İç mekanda CLS'den tanıdığımız direksiyon simidi sportif bir hava estirirken, tasarımın tamamı da ön bölüm gibi makyajlı C Serisi'nden tanıdık. Mart başında Cenevre Otomobil Fuarı'ndan sonra mayısta Avrupa'da satışa sunulması beklenen Stuttgartlı yeni coupe, Türkiye yollarıyla ise ağustos ayında buluşacak. C Serisi'nden tanıdığımız benzinli ve dizel güç üniteleriyle Avrupa pazarında satılacak olan C Serisi Coupe, Türkiye'ye ise başlangıçta 156 HP gücündeki C 180 CGI benzinli turbo motorla gelecek. C Coupe'de zirveyi AMG versiyonu oluşturacakken, bu versiyonla ilgili iki teori var. Bunlardan ilki, makyajlı C 63 AMG'de olduğu gibi yine 6.2 lt'lik atmosferik V8'in kullanılmasıyken, ikinci senaryo olarak, CLS 63 AMG ve S 63 AMG'de görev yapan 5.5 lt'lik çift turbo beslemeli V8'in atmosferik versiyonunun kullanılması olası. Aracın satış fiyatı için henüz resmi bir açıklama olmasa da, Audi A5 Coupe ve BMW 3 Serisi Coupe gibi rakipleri dikkate alındığında, Türkiye'de 58.000 Euro civarında bir fiyat etiketi mantıklı görünüyor.

Mercedes-Benz C Serisi Coupe fotoğrafları için tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.