otohaber_logo
Haberler
Peugeot 308’e 1 puan daha lazım
Ufuk Sandık, otohaber.com.tr için yazdı.
Peugeot 308’e 1 puan daha lazım

Otomotiv dünyasının 'Oscar'ı Car of the Year'ın (Yılın Otomobili) ödül töreni Cenevre Otomobil Fuarı'nda açıklandı. 22 ülkeden 58 jüri üyesinin oyları Peugeot'u birinciliğe taşıdı. Avrupa'da 2014 yılının otomobili Peugeot 308 oldu. BMW i3 ikinci, Tesla Model S ise üçüncü sırada yer aldı.

İlginç olan ise Peugeot 308'in aldığı toplam puan. Peugeot 58 jüri üyesinden 307 puan alarak, yılın otomobili oldu. Eğer 1 puan daha fazla alsaydı, toplam puanı 308 olacaktı. Bu da ödülü daha anlamlı kılacaktı. Keşke bir puan daha fazla verseydim.

BMW i3 223 puan, Tesla S 216 puan, Citroen C4 Picasso 182, Mazda3 180, Skoda Octavia 172, Mercedes S Sınıfı ise 170 puan aldı.

Yeni 308 'Car of the Year ' ödülünü kazanan 4'üncü Peugeot modeli oldu. Daha önce 307 (2002), 405 (1988) ve 504 (1969) modelleri bu ödüle layık görülmüştü.

Car of the Year jüri üyesi olarak Peugeot 308 hem ilk oylamada hem de final oylamasında tercihlerim arasındaydı. Final oylamasında en yüksek puanımı BMW i3'e verdim. İkinci en yüksek puanım Mazda3, üçüncü en yüksek puanım ise Peugeot 308'e gitti. (Kime ne puan verdiğim caroftheyear.org sitesinde)

Cenevre'de üç İzmitli

Bu yıl 84'üncü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda Türkiye'de üretilen modeller de sergilendi. Ford Otosan tarafından İzmit-Gölcük'te üretilen Tourneo Custom ile Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretilen i10 modeli Avrupalı otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

Bunun yanında İzmit'te üretilen Lassa da fuarda yer aldı. Lassa'nın İsviçreli distribütörü fuara katıldı. Böylece İzmit, Cenevre'de Türkiye'yi temsil etti.

Doğuş tam kadro

Doğuş Otomotiv'in tam kadro Cenevre Otomobil Fuarı'na gelmesi artık klasikleşti. Bu yılda Doğuş Otomotiv Başkanı Aclan Acar ve İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu başta olmak üzere, tüm otomotiv marka yöneticileri fuarı birlikte dolaştılar. Ancak bu yıl bir farklılık vardı. Doğuşcuları kulaklarında kulaklık, tıpkı müze dolaşan turistler gibiydiler. Aslında olay farklıymış. Bir uzman fuardaki yenilikleri tıpkı bir rehber gibi Doğuşculara elinde mikrofon anlatmış. Böylece fuar gürültüsünden uzak, fuarı tüm detaylarıyla gezmişler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.