otohaber_logo
Haberler
Peugeot'dan yeni sedan
Peugeot’nun sadece Çin pazarında satacağını duyurduğu, 407’nin değil ama 307 Sedan’ın yerini alması planlanan 408 Sedan’ın ülkemizde de satılması gerektiğini düşünüyoruz.
Peugeot'dan yeni sedan


Geçtiğimiz günlerde yeni tasarım hamlesi ve 2010 sonrası atak planlarını açıklayan Peugeot bir yandan da dünyanın en hızlı gelişen ülkesi Çin'de de yatırımlarını güçlendiriyor. 5 yıldır Çin pazarında yer alan Fransız üretici bu süreç içerisinde 410.000 araç sattı. Uzakdoğu'nun bu dev ülkesindeki satış adetlerini ve pazar payını güçlendirmek isteyen Peugeot, DFM ile ortaklaşa geliştirdiği yeni kompakt sedanı 408'i Çin pazarında tanıttı. 4 ile başlayan kod aslında Avrupa'da orta sınıftaki Peugeot temsilcileri için kullanılsa da Çin'de kompakt sedan için tercih edilmiş. Araca bakıldığında ön bölüm 308 ile benzeşirken arka tasarımı 407 Coupe'den izler taşıyor. 4.68 metrelik uzunluğuyla alışılagelmiş kompakt sedan ölçülerinin üstünde olan 408'in Çin'de yılda 100.000 adet satılması planlanıyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen sınıflarından biri olan kompakt sedan sınıfında Türkiye'de yer almayan Peugeot, İran'da ürettiği 206 Sedan modeli gibi 408'i de Türkiye yollarıyla buluşturup buluşturmayacağı henüz belirsiz. Ancak Peugeot, Çinli otomobillerdeki uygun fiyat politikasını sürdürüp, çok tercih edilen bu sınıfta 408 Sedan ile pazar payına önemli katkı sağlayabilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.