otohaber_logo
Haberler
Pirelli Porsche Cup'taki performansıyla göz doldurdu
2010 yılında Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe’un resmi lastik tedarikçisi olan Pirelli, 06 - 07 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul Park’ta gerçekleştirilen sezonun son yarışında performansı ile göz doldurdu.
Pirelli Porsche Cup'taki performansıyla göz doldurdu
100 yılı aşkın süredir elde ettiği motorsporları başarıları ile Dünya Ralli Şampiyonası'ndan (WRC), Dünya Superbike Şampiyonası, Ferrari Challenge ve GrandAm organizasyonlarına kadar dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarında başarılar elde eden Pirelli, 2010 Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe'un da resmi lastik tedarikçiliğini üstlendi. Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Slovenya, İzmir ve İstanbul Park'ta gerçekleştirilen yarışlarla toplam 7 ayaktan oluşan Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe'ın 06-07 Kasım tarihleri arasında İstanbul Park pistinde gerçekleştirilen son yarışı ile motorsporları meraklıları yine heyecan dolu saatler yaşadılar.

Toplam 9 adet Porsche 997 araçları ile 7 Türk pilot şampiyonluk için mücadele ettiği organizasyonda Pirelli'nin yarış için özel olarak ürettiği üstün teknoloji ürünü slick yarış lastikleri kullanılıyor. Porsche GT3'lerde önde 245/645-18, arkalarda ise 305/675-18 ölçülerindeki lastikler kullanılıyor.
07 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen ilk yarışta Anton Vossos birinci olurken, sırasıyla Cenk Ceyişakar ve Yadel Oksan ikinci ve üçüncülüğü elde ettiler. İkinci yarışta ise Stephan Bihl birinci, Cenk Ceyişakır ikinci ve Anton Vassos üçüncülük derecelerini elde ettiler.
Yarış esnasında konuşan Pirelli'nin Motorsporları Ticari Operasyonlar Müdürü Gianmaria Dolci, "Pirelli'nin motorsporlarına inandığını ve 100 yılı aşkın süredir elde ettiği başarılar ile gurur duyduğunu ifade ederek, Porsche Cup organizasyonu gerçekleştiren herkeze teşekkürlerini iletti.
Türk Pirelli Ticaret Direktörü Mete Ekin ise; " Bizim için bir başka gurur kaynağı da bu organizasyonda kullanılan lastiklerin aynı Formula 1 yarış lastiklerinde olduğu gibi Pirelli'nin İzmit'teki "Şampiyonlar'ın Fabrikası"'nda üretiliyor olması" sözleri ile duygularını dile getirdi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.