otohaber_logo
Haberler
Renault Megane II’nin stop etmesi
2004 model Renault Megane II Sedan Dynamic 1.6 16V sahibiyim. Aracım şu anda 70.000 km’de ve 2 yıl önce 40.000 km’de iken OMVL marka sıralı LPG sistemi taktırdım.
Renault Megane II’nin stop etmesi
Bu montajdan birkaç ay sonra motor soğukken otogazla çalıştığında frene bastığımda motor stop etmeye başladı. Araç benzinle çalışırken stop etme problemi hiç olmadı. Ankara'da LPG taktırdığım servise şikayetimi ilettim. Servis bana, motor hava kelebek vanasını temizletmemi önerdi ve bu işlem de sonuç vermedi. Renault yetkili servisi bir problem olmadığını, sadece motor devir sensörünün arızalı olduğunu belirtti. Sensörü değiştirtmedim. Aracı aynı gün LPG taktırdığım servise götürdüm ve LPG fi ltresi yenilendi. Bilgisayar ile LPG ayarları kontrol edildi ama problemin sebebini bulamadılar. Son bir kaç aydır zaman zaman artık motor sıcakken de frene bastığımda motor stop etmeye başladı. Bu durumda ne yapmalıyım?
Sayın Mahir Kömez;

Renault Megane 1.6 16V'nin fren esnasında motorunun stop etmesi aracın motoruna uygulanan LPG sisteminin bir sorunudur. Eğer motorun orijinal elektronik işletim aksamında sorun olsaydı araç benzinle de çalışırken stop etmeler devam eder ve konu da rahatça çözümlenirdi. Sıralı LPG uygulamalarında düzenek, motorun orijinal işletim sistem araçlarını kopyalar ve kullanır. Bu nedenle de benzin veya LPG kullanımında sorunlar da genelde ortak olur. Ancak sizin sorununuz sadece LPG kullanımında olduğuna göre LPG işletim sistem ayarlarının düzenlenmesinde bazı olumsuzlukların olduğu kesin ve çözümü de yine LPG işletim sistemindedir. Yine de her ihtimale karşı bozuk olarak tespit edilen devir sensörünün yenilenmesi de gerekli.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.