otohaber_logo
Haberler
Romeo ve Juliet kavuştu
100’üncü yılını kutlamaya hazırlanan Alfa Romeo, 2010’un ikinci çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak olan Giulietta ile ölümsüz aşkına tekrar kavuşuyor.
Romeo ve Juliet kavuştu


Onlarınki sonsuz ve imkansız bir aşkın hikayesiydi. Birbirine düşman, Montague ve Capulet ailelerinin çocukları olan Romeo ve Juliet'in aşkının anlatıldığı ölümsüz Shakespeare eseri 2010 yılında yeniden sahne alıyor. En azından otomobil severler için. Kompakt sınıfta 2000 yılından bu yana 147 ile mücadele eden Alfa Romeo, uzun süreden beri emekliliğini bekleyen 147'nin yerini Giulietta ile dolduracak. MiTo ile başlayan ve geçmişten izler taşıyan duygusal tasarım diliyle şekillenen güzel Giulietta'nın yüzünü Alfa Romeo'nun "cuore sportivo" yani sporcu yürek ızgarası süslerken, tampondaki hava girişi de dudağa benzetilmiş. Yerini aldığı 147'den farklı olarak sadece 5 kapılı karoserle üretilecek olan Giulietta, geriye doğru alçalan tavanı ve C sütununa gizlenen arka kapı açma kollarıyla sportif bir görünüm sergilerken, LED'li stopların süslediği arka bölümde de sportifl ik ve güçlü görünüm ön planda tutulmuş. Fiat Bravo'nun geliştirilmiş platformunun kullanıldığı Giulietta'da tamamı turbo beslemeli 1.4 lt 120 HP, 170 HP ve 1.8 lt 235 HP benzinli ile 1.6 lt 105 HP ve 2.0 lt 170 HP dizel motor seçenekleri sunulacak. Manuel şanzımanlı versiyonların tamamında start-stop sistemi standartken, otomatik şanzımanlı versiyonlarda bu teknolojiye yer verilmiyor. Küçük kardeş MiTo'dan tanıdığımız DNA aktif sürüş kontrol sistemi, 147'den miras, ön diferansiyel kilidi Q2 gibi yardımcılarla donatılacak olan aracın 350 litrelik bagaj hacmi, selefi ne göre 70 litre artış anlamına gelirken, 4.35 metreye ulaşan uzunluk ve 2.63 metrelik dingil mesafeleri de 147'ye göre ciddi bir büyüme anlamına geliyorlar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.