otohaber_logo
Haberler
Scania Avrupa'nın en başarılı tır sürücüsünü seçiyor
Scania tarafından düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük mesleki yarışması olan Genç Avrupalı Tır sürücüsü 2010 organizasyonunda Türkiye’yi Oktay Taş temsil edecek…
Scania Avrupa'nın en başarılı tır sürücüsünü seçiyor
Lojistik sektörünün en önemli dinamikleri arasında yer alan karayolu taşımacılığının, insan faktörü olan "sürücülerin" bilinçlendirilmesi amacıyla Scania tarafından düzenlenen Genç Avrupalı Tır Sürücüsü 2010 Türkiye finali tamamlandı. 12 yarışmacı arasından en yüksek puanı alarak birincilik kürsüsüne çıkan Oktay Taş, İsveç'de düzenlenecek finalde Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı.

İzmit, Samsun, Adana ve İzmir bölgelerinde gerçekleştirilen elemelerde dereceye girerek İstanbul, Aykan Otomotiv'de gerçekleştirilen Türkiye finalinde yeteneklerini sergileyen finalistler; burada, İsveç'de gerçekleştirilecek finalde ülkemizi temsil etme hakkı kazanmak için ter döktüler. Yarışmalarda birinciliği elde eden Oktay Taş, 8-9 Ekim tarihleri arasında İsveç'de düzenlenecek finalde ödül olarak verilen yaklaşık 100 bin Euro değerindeki Scania Yeni R-serisi çekiciyi kazanmak için piste çıkacak. Türkiye finalinde Murat Akar ikinciliği elde ederken, Ahmet Balcı üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Ödül törenine birincilik kupasını Taş'a veren Doğuş Otomotiv Scania Pazarlama Müdürü Çağla Gül Şenkardeş, "Genç Avrupalı Tır Sürücüsü yarışması, Scania ve Doğuş otomotiv'in trafik güvenliği, güvenli sürüş ve eğitim konularına verdiği önem ve ortak vizyonun bir göstergesidir. Eylül ayı boyunca ülkemiz genelinde başvuran 1000 adet üzerindeki yarışmacı arasından testleri geçen ve 4 ayrı ilde yarışan yaklaşık 50 kişi arasından bugün Türkiye finalimizde en başarılı 3 sürücümüzü belirledik. Tüm dünya genelinde aynı hakemler eşliğinde, aynı ekipmalar ve kurallarla yapılan yarışma sonucunda dereceye giren sürücülerimiz aslında 45 bin adedin üzerindeki yarışmacı arasındaki en iyi sürücülerden biri. Bugün İsveç'te büyük finale gitmeye hak kazanan Oktay Taş, Türk sürücülerinin, evrensel sürüş uygulamaları konusundaki başarılarını da sergileyecektir. Kendisine İsveç'te başarılar dilerim." dedi.

2005 yılından bu yana Türk ağır ticari araç sürücülerinin de katıldığı yarışmaya, ağır ticari araç ehliyetine sahip, 1975 yılı ve sonrasında doğan sürücüler katılabiliyor. Yarışmalar; teorik test, ekonomik sürüş ve manevra yeteneğinin değerlendirileceği üç ayrı etapta yapılıyor.

Yarışmanın ilk etabı olan teorik testte adaylara trafik kuralları, güvenli ve ekonomik kullanım, ağır ticari araç teknolojisi ve yol güvenliği ile ilgili sorular soruldu. Başarılı olan adaylar bölgesel elemelerde yarışmaya hak kazandı. Bölgesel elemelere katılan yarışmacılara ilk olarak güvenli sürüş semineri verilirken, bu seminerin ardından araçları kullanarak devam ettikleri ekonomik sürüş testi ve manevra testi takip etti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.