otohaber_logo
Haberler
Slovakya'da Honda Ateşi
Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nın (WTCC) Slovakya’daki üçüncü yarışını, Honda takımından Gabriele Tarquini kazandı.
Slovakya'da Honda Ateşi
Tarquini, 2:10.773'lük derecesiyle sıralama turlarını lider tamamlamıştı. Tiago Monteiro ikinci, Norbert Michelisz de üçüncü sırayı elde eden Honda pilotları oldu. Sıralama turlarının ilk seansı talihsiz bir olayla başladı. BMW pilotu Darryl O'Young, sert bir şekilde bariyerlere çarpınca, seansa yaklaşık yarım saatlik bir ara verildi. Otomobillerin yeniden piste dönmesiyle başlayan çekişmenin sonunda Tarquini, Monteiro, Muller, Michelisz, Chilton, MacDowall, Huff, Nykjær, Oriola, Nash, Coronel ve Bennani ikinci tura kalan pilotlar oldu. Genel klasmanda üçüncü sırada olan Tarquini, günün en hızlısı olmaya devam ederek, 2:10.773 ile, arkasındaki Honda pilotlarını geride bırakmayı başardı. Tarquini'nin takım arkadaşı Tiago Monteiro ise ikinci sırada yer aldı. Zengo Motorsports'un Macar pilotu Norbert Michelisz da üçüncü sırayı alarak takımını podyuma taşımayı başardı. Genel klasman lideri Yvan Müller ise yarışı dördüncü sırada bitirdi. Bu zaferle birlikte puanını 56'ya yükselten Tarquini, 90 puana sahip olan genel klasman lideri Müller'in ardından ikinci sıraya yerleşti. Nykjaer ise puan alamadığı bu yarış sonucu sahip olduğu 51 puanla üçüncü sıraya geriledi. Sezonun dördüncü yarışı Macaristan'da koşulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.