otohaber_logo
Haberler
Sonsuzluk temsilcisi Türkiye'de
Adında sonsuzluğu, logosunda Japonya’nın ünlü Fuji Dağı’nın asaletini vurgulayan Infiniti, 2008 yılında başlayan Avrupa macerasının ardından 2009 yılının son çeyreğinde Türkiye’de de Bayraktar Grup çatısı altında satılmaya başlandı.
Sonsuzluk temsilcisi Türkiye'de



Alman markalarıyla duygusal bağı çok kuvvetli olan Türk tüketicilerinin, zamanla yeni markalara, farklı hislere olan ilgisi de arttı. Bu ilginin artmasıyla birlikte Amerika'nın güçlü, homurtulu ve keyifli otomobilleri okyanusu aşarak, Türkiye'de distribütör firma olmaksızın caddelerde ve showroomlarda beklenen yerlerini almaya başladılar. Amerikan markaları dışında özellikle Amerika'da ciddi satış başarılarına ulaşan Lexus ve Infiniti gibi Japon markalar da, otomobillere meraklı, Alman şıklığı ve konforu yerine farklı tatlar arayan Türklerin ilgisini çekmeye başlamıştı. 1989 yılında ABD için üretilmeye başlanan Infiniti'nin Türkiye yollarıyla tam anlamıyla tanışması da markayı SUV sınıfında temsil eden FX'in ülkemizdeki birkaç medyatiğin "Türkiye'de olmayan bir otomobile sahip olmak" hevesiyle satın alması ve FX'lerin caddelerde yavaş yavaş boy göstermesiyle olmuştu. Özel ithalatçıların girişimleriyle 2004 yılı başlarında ülkemize Amerika pazarı için üretilmiş olan Infinitiler satılmaya baş-landı. 2004-2009 yılları arasında Türkiye'de özel ithalatçılar tarafından satılan Infiniti modelleri dahil 1.200 adetlik park, Ekim 2009'da Bayraktar Grubu'nun Infiniti'nin Türkiye Distribütörü olmasıyla daha da artacak.

Bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda Infiniti'nin Türkiye'ye resmen giriş yaptığı imza törenini yerinden takip eden otohaber, Infiniti'nin ülkemizdeki ilk merkezi olan İstinye Showroom açılışında da yerini aldı. 500 m2'lik sergi ve 2.000 m2'lik servis alanıyla ekim ayından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeyi amaçlayan Infi niti, showroomda markanın Avrupa pazarındaki 5 modeliyle gövde gösterisi yapıyor. Özel ithalatçılardan alınan Infinitiler için de hem Amerikan hem de Avrupa pazarı için üretilen otomobillere uygun yedek parça stoklarını hazırlayan marka, müşteri memnuniyetini esas alıyor. Infiniti Centre İstanbul'da FX37, FX50, EX37, G37 Sedan, Coupe ve Cabrio modelleri Türk tüketicileriyle buluşuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.