otohaber_logo
Haberler
Ve kral geri döndü
Uzun süredir Formula 1'e dönüp dönmeyeceği tartışılan efsane şampiyon Michael Schumacher, Mercedes GP ile anlaşarak geri döndü. Efsane 3 sezon daha Formula 1'de.
Ve kral geri döndü



Schumacher hakkında bir süredir devam eden söylentiler sona erdi. Mercedes takımı, telekonferansla yaptığı açıklamada, 7 F1 şampiyonluğu bulunan motorsporlarının efsane ismi Michael Schumacher'in yeni sezonda Mercedes ile pistlerde olacağını resmen açıkladı.

Efsanevi pilot, Mercedes Grand Prix takımıyla bir yıllık sözleşme imzaladı. Schumi'nin 1 yıl için 7 milyon euro alacağı ifade edildi. Ocak ayının üçünde 41'inci yaş günün kutlamaya hazırlanan Schumacher'in pistlere geri dönüşü motorsporları dünyasında uzun zamandır konuşuluyordu.

Schumacher, geçen sezon hem markalar hem de pilotlar şampiyonasında zafer yaşayan, eski adıyla Brawn GP, yeni adıyla Mercedes Grand Prix olan ekipte vatandaşı Nico Rosberg'in takım arkadaşı oldu. 7 kez Formula 1 şampiyonluğu yaşayan Schumacher, 2006 sezonu sonrasında emekliye ayrılmıştı. Schumi, aynı zamanda şampiyonluklar yaşadığı dönemde elde ettiği başarılarda büyük payı olan -takım patronu- Ross Brawn ile de yeniden biraraya gelmiş oldu.

Formula 1'de Ferrari ile 5 şampiyonluk kazanmış olan Schumi, pilotluğu bıraktıktan sonra İtalyan devi için danışmanlık yapmıştı. F1 tarihinin en başarılı ismi olan Alman pilot, 16 yıllık kariyerinde 91 GP zaferi kazandı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.