otohaber_logo
Haberler
23 Nisan Bahar Rallisi
1990’da kurulan Klasik Otomobil Kulübü tarafından organize edilen 23 Nisan Bahar Rallisi, İstanbul, Mudanya, Bursa ve İznik rotasında düzenlendi.
23 Nisan Bahar Rallisi

Klasik Otomobil Kulübü'nün gerçekleştirdiği, medya sponsorluğunu Sabah Gazetesi, auto, motor & sport Dergisi ve Ahaber'in üstlendiği sezonun ilk Klasik Otomobil Rallisi, 23 Nisan'a denk gelmesi nedeniyle bu sene "23 Nisan Bahar Rallisi" adı altına gerçekleştirildi. Yarış sonrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şerefine Bursa Hasanağa İlköğretim Okulu'nda buluşan klasikçiler, öğrencilerin özel olarak hazırladıkları gösterileri izlediler. Günün en keyifli anlarından biriyse Cengiz Artam tarafından çocuklara hediye edilen Anadol'un gösterimiydi. Çocukların hayal dünyalarıyla rengarenk bezenen 1975 model Anadol, Artam Vakfı Klasik Otomobil Müzesi'nde sergilenecek. 21 Nisan'da İstanbul Hilton Garden Inn-Golden Horn'dan start alan 40 klasik otomobil iki gün süren ralli boyunca toplam 320 km yol yaptı. İlk günün yağışlı geçmesi, tente tavanlı otomobil pilotlarına zor anlar yaşatmasına rağmen oldukça keyifli geçen yarış Yalova'ya doğru devam etti. İkinci gün İznik'te gerçekleşen etap Hampton by Hilton Bursa'da son buldu. Sinan Evman-Demet Evman çifti 1957 model Karmann Ghia ile genel kategori birincisi olurken, Levent Tenim-Seyhan Atay 1980 Porsche 928 ile ikinci, Serkan Sorguç-Aylin Gökşin, 1973 BMW 2002 ile üçüncü oldular.

Öğrencilerin boyadığı Anadol, Artam Vakfı Klasik Otomobil Müzesi'nde sergilenecek.

Sabit Hız Testi öncesi sıralanan otomobillerin çevresinde muhabbet eksik olmuyordu.

Genel klasmanda ilk üçe giren takımlar, üç günün ardından kupalarını gururla kaldırdılar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.