otohaber_logo
Haberler
Audi TT'ye makyaj
Audi’nin sporcuları TT ve TT Roadster, 2006 yılında yollara çıkan ikinci nesillerinde ilk makyajı gördüler. Makyajın etkilerini fark edebilmek için elinizde iyi bir büyüteç olması şart.
Audi TT'ye makyaj

Birinci nesillerinden bu yana özgün ve klasik olmaya aday tasarımlarıyla spor otomobil tutkunlarının gözde modelleri arasında yer alan Audi TT ve TT Roadster, geçirdikleri mikro makyajla geride bıraktıkları 4 yılın ardından daha taze bir görünüme kavuştular. Temel tasarımlarında değişiklik yapılmayan coupe ve roadster kardeşler artık daha büyük hava girişli ve yeni kıvrımlı ön tamponlarında krom çerçeveli sis farları taşırlarken, xenon farlı versiyonlarda 12 LED'li gündüz farları eklenmiş. Arka tasarımda stopların deseninde küçük bir değişiklik yapılırken, arka difüzörün boyutu da büyümüş. TTS versiyonlarında ön bölümdeki değişiklikler daha belirgin bir haldeyken tampon tasarımları yüzünden tüm modellerin uzunlukları yaklaşık 2 cm artmış. İç mekanda direksiyon, ön konsol ve kapı içlerinde alüminyum görünümlü yeni kaplamalar kullanılırken, döşeme ve jant alternatifleri de yenilenmiş. Görsel anlamda oldukça kısıtlı olan yenilikler sıra motorlara geldiğindeyse biraz daha fazla anlam kazanıyorlar. Mevcut motor seçenekleri arasındaki 200 HP gücündeki 2.0 lt'lik benzinli turbo ünitenin yerini Golf GTI'dan da tanıdığımız 211 HP'lik yeni nesil TFSI alırken, 3.2 lt'lik atmosferik V6 seçenekler arasından çıkartılmış. Sportif TT'nin yanında markanın büyük SUV'u Q7 de yeni motor seçenekleriyle makyaj sonrası en önemli yeniliği sunuyor. İlk kez S4'te görev yapan 3.0 lt'lik kompresörlü benzinli V6, 272 HP ve 333 HP'lik güç seçenekleriyle sunulurken, 3.0 lt'lik dizelin 240 HP'lik gücü değişmeden yapılan kapsamlı iyileştirmelerle tüketim selefine göre 1.7 lt azalarak 7.4 lt/100 km'ye düşmüş.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.