otohaber_logo
Haberler
Avitas'tan Büyük Atak
Avitas Motorsport, yeni otomobili Control 2’yi 12-15 Ocak 2012 tarihleri arasında İngiltere Birmingham’da düzenlenen Autosport International’da tanıtmıştı.
Avitas'tan Büyük Atak

Genel olarak Control 2; Tubiler bir altyapıya, kompozit plastik iç ve dış kaportaya sahip. Ayrıca dört tekerleğinde de çift salıncaklı bağımsız süspansiyonu sayesinde her türlü ayar altyapısını bünyesinde barındırıyor. Otomobil 255 HP gücünde, 800 kg, arkadan itişli ve 6 ileri sıralı şanzıman ile donatılmış. Bu özellikleriyle hem sürücü, hem de seyircilere yönelik safkan bir yarış otomobil olarak doğan Control 2, İngiltere Rallikros Şampiyonası'nda SuperNational kategorisinde mücadele etmek için hazırlandı.

Ford'un Globall RallyCross süreçleri konusundaki tek yetkilisi OlsbergMSE'nin sahibi Andreas Eriksson tarafından tasarım ve üretim süreçleri takip edilip onaylanan Control 2'nin, önümüzdeki dönemde farklı organizasyonlarda kullanılması da gündemde.

Avitas Motorsport'un İngiltere'deki yapılanmasıyla birlikte Control 2, bu yıl tüm sezon için 21 yaşındaki Joe Shrimpton pilotajında, İngiltere RalliKros Şampiyonası'nda start alacak. 43 yıldır otomotiv konusunda faaliyet gösteren Avitas, 2008 yılı sonundan bu yana bünyesinde oluşturduğu motorsporları departmanıyla yarış otomobilleri tasarlayıp üretiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.