otohaber_logo
Haberler
Avrupalı Nissan X-Trail tanıtıldı
Nissan X-Trail’in Avrupa versiyonu resmi olarak tanıtıldı.
Avrupalı Nissan X-Trail tanıtıldı

Nissan X-Trail'in kardeşleri önce Amerika'da, ardından Japonya'da tanıtılmıştı ve bu aracın Avrupa versiyonu gösterildi.
Nissan'ın dördüncü nesil X-Trail modeli büyük ızgarası, yatay LED farları ve gündüz farlarıyla markanın tasarım dilini taşıyor. Yatay stop lambaları ve gövde parçalarıyla da sportif bir görünüm sunan bu araç, önceki nesillerinin izinden de gittiğini gösteriyor.

CMF-C platformu üzerinden geliştirilen X-Trail'de bagaj kapağı kompozit malzemelerden, ön ile arka kapılar, ön çamurluklar ve motor kaputu alüminyumdan üretildiği belirtiliyor. Katlanabilir arka koltuklara sahip 5 kişilik X-Trail'de 585 litre bagaj hacmi bulunuyor.


Yatay çizgilerin hakim olduğu iç mekanda 12,3 inçlik dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı yer alırken 10,8 inçlik head up display de bu araçta bulunuyor. Kişiselleştirme özelliklerinin de ön planda olduğu yeni X-Trail'e üçüncü koltuk sırasıyla birlikte 7 kişilik model seçeneği de var.
X-Trail e-Power'da 2WD veya 4WD aktarma seçenekleri sunuluyor. 2WD yani tek elektrikli motora sahip bu araç 204 HP güç sunuyor. Hızı 170 km/s olan ve 5,8-6,2 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi sunan X-Trail e-Power 2WD versiyonu 5 kişilik. İki elektrikli motora sahip X-Trail e-Power 4WD seçeneği 213 HP güce sahip ve maksimum hızı 180 km/s olan bu modelin ortalama yakıt tüketimi 6,3-6,6 lt/100 km, 7 koltuklu versiyonda ise 6,4-6,7 lt/100 km ortalama tüketim değeri bulunuyor. X-Trail'de de görev yapan e-4orce isimli 4 tekerlekten çekişli aktarmada aracın ön ve arka tekerleklerinde görev yapan elektrikli motorların bataryalarını, 158 HP gücündeki değişken sıkıştırma oranlı 1,5 litrelik 3 silindirli benzinli motor besliyor.

Bir diğer seçenek olan hafif hibrit özellikli X-Trail'de görev yapan 1,5 litrelik benzinli motor 163 HP güç ve 300 Nm tork üretiyor. Önden çekişli olan bu araç 200 km/s'ye ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9,6 saniyede tamamlıyor. Ortalama yakıt tüketimi 7,1-7,5 lt/100 km olan X-Trail'in 7 kişilik seçeneğinde ise bu değer 7,2-7,6 lt/100 km olarak belirtiliyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.