otohaber_logo
Haberler
Bilim kurgu filminden fırlamış gibi
Paris Otomobil Fuarı’nın ev sahipleri arasında yer alan Peugeot, EX1 konsepti ile, elektrikli otomobillerin performans potansiyellerini ortaya koyuyor.
Bilim kurgu filminden fırlamış gibi
Elektrikli otomobillerin gitgide yollarda kapladıkları alanın artmasıyla birlikte, üreticiler elektrik teknolojisini artık sadece ekonomi ve çevrecilik için değil, farklı amaçlar için de kullanmaya başlıyorlar. Örnek vermek gerekirse Peugeot, minik iON ile şehirli bir ulaşım aracını hayatına geçirdi ve şimdi de sıra elektriğin "keyfini" sürmeye geldi. Fransız üreticinin Paris Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkarttığı EX1 konsepti de işte bu anlayışla geliştirilmiş. 90 cm yüksekliğindeki roadsterda görev yapan iki elektrik motoru toplamda 340 HP güç üretirken, güç 4 tekerleğe birden aktarılıyor. Bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi duran elektrikli sporcu, markanın tasarım anlamında SR1'den sonraki ikinci atağını da temsil ediyor. 0-100 km/s hızlanmasını pek çok süpersporcuyu utandırabilecek bir süre olan 3.6 saniyede tamamlayan 970 kilogramlık roadster'ın menzili ise 450 kilometre.

Peugeot EX1 Concept fotoğrafları için resme tıklayın!


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.