otohaber_logo
Haberler
Bosch'un servis yazılımında 25'inci yılı
Bosch’un, 1984 yılında ilk kez ‘mikro fişler’ yardımıyla otomobil servislerinin kullanımına sunduğu ESI SIS Servis Bilgi Bankası 25'inci yılını kutluyor.
Bosch'un servis yazılımında 25'inci yılı

Bosch tarafından, 1984 yılında ilk kez kullanıma sunulan ESI SIS Servis Bilgi Bankası, SIS ( Service Information System) yazılımı ile ESI (tronic) bilgi bankasından oluşan geniş kapsamlı bir sistem. 25'inci yılını kutlayan sistem, servislerde pek çok problemin daha kolay çözülmesine, ve problemlerin raporlanarak daha kolay tasnif edilmesine olanak sağladı.

Otomobil servislerinin kullanımına sunulan SIS yazılımı ile hata kodu tabloları ve hata bulma kılavuzları, arızalı parçaların yerlerini bulabilmek için gereken "Parça montaj şema ve resimleri", tesisat, sensör ve elektrik parçaların kontrolü için gereken "Elektrik bağlantı planları"ve yapılan ölçümleri mukayese edebilmek için gereken "Araca ait orijinal istenilen değerler tabloları" işlemleri yapılabiliyor. Diğer yandan SIS yazılımı, CAS[plus] karşılaştırma sonuçlarının yazıcıdan çıktı alınarak raporlama imkanı, müşteri şikayetine göre arıza bulma talimatları ve adaptasyon, test ve ayar bilgileri işlemlerinin yapılmasını mümkün kılıyor.

ESI [tronic] Bilgi Bankası ise tüm markaları ortak bir sistematiğe göre düzenleyen ve kullanım kolaylığı sağlayacak biçimde tasarlanmış olan kullanıcı ara birimidir. ESI bilgi bankası, tüm bilgilere hızlı ve kolay erişim sağlayan ve pazarın ihtiyaçlarını karşılayan geniş kapsamlı bir sistemden meydana geliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.