otohaber_logo
Haberler
Dakar Rallisi Sona Erdi
Yılbaşında Arjantin’in Mar del Plata şehrinde başlayan ve Peru’nun Lima şehrinde sona eren zorlu Dakar rallisinde bu yıl da ölüm vardı.
Dakar Rallisi Sona Erdi

Arjantin'de Mar Del Plata şehrinde 1 Ocak'ta başlayan, dünyanın en zor rallisi Dakar, Şili topraklarının geçilmesinden sonra bu yıl ilk kez Peru'nun başkenti Lima'da 8.363 km'nin ardından sona erdi.Dünyanın en zorlu motorsporları organizasyonlarından biri olarak gösterilen 33'üncü Dakar Rallisi'nde zafer Fransız Stephane Peterhansel'in oldu.

İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı ve dünyanın en zor mücadelelerinden biri olarak kabul edilen Dakar Rallisi, Arjantin, Şili ve Peru topraklarında oldukça teknik beceri gerektiren çöl şartlarında farklı kum tipleri, kum tepeleri, sert zemin ve yüksek irtifadan oluşan zorlu bir parkurda toplamda 8.370 km ve 15 gün sürdü. Ekipler en çok dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama etaplarında ve And Dağları eteklerinde 4.000 metre yükseklikteki etaplarda zorlandı.

Peru'nun başkenti Lima'da sona eren rallinin son etabını Amerikalı Robby Gordon kazandı. Yarışı yine MINI ile yarışan Nani Roma'nın 42 dakika önünde bitiren Peterhansel, böylece Dakar Rallisi'ni onuncu kez kazanmış oldu. Bu Peterhansel'in otomobil sınıfında dördüncü zaferi oldu. Motosiklet yarışında ise Fransız Pilot Cyril Depres, Dakar 2012'nin şampiyonu oldu. Depres, son etabı onuncu sırada tamamlamasına rağmen genel klasmanda zirvede yer aldı.

Bir klasik olarak Dakar 2012'de de ölümler vardı. Bu senenin ilk ölümlü kazası yarışın ilk günü yaşandı ve tüm katılımcıları yasa boğdu. 2012 Dakar Rallisi'nde Arjantinli motosikletçi 38 yaşındaki Jorge Martinez Boero, ilk etap sonunda kaza geçirerek hayatını kaybetti. 175 motosiklet numarasıyla Mar del Plata'dan start alan Boero, 57 kilometrelik özel etap finişine 2 kilometre kala kaza geçirdi. Motosikletten düştükten sonra kalp krizi geçirdiği açıklanan sporcunun helikopterle hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiği bildirildi. Geçen yıl da Dakar'a katılan ancak altıncı etap sonrasında yarış dışı kalan Boero, 1979 yılından bu yana Dakar'da ölen 21'inci yarışçı oldu. Dakar tarihinde 20 seyirci dahil ölen kişi sayısı 59'u buldu. Türk Dakar takımı ise bu yıl finiş göremeyerek sevenlerini üzdü.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.