otohaber_logo
Haberler
Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili
Tanıtılan Xpeng G9’da farklı güç seçenekleri bulunuyor ve tam elektrikli bu crossoverın, dünyanın en hızlı sürede şarj olabilen otomobili olduğu belirtiliyor.
Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili



Xpeng'in G9 modeli 4.891 mm uzunluğa sahip ve bu araçta tek ya da çift elektrikli motorlarla birlikte 313 HP ile 515 HP arasında değişen farklı güç seçenekleri yer alırken menzili ise 570 km ile 700 km arasında değişiyor.



Bu araç, 5 dakikalık şarjla 200 km menzil sağladığı ve 15 dakikada bataryalarının yüzde 10'dan 80'e kadar dolduğu belirtiliyor. Mesela Mercedes EQC'de hızlı şarj ile bataryaların yüzde 80'e kadar şarj olması için 40 dakika gerekiyor. Xpeng şarj süresi konusunda çok iddialı ve Çinli üretici G9'un dünyanın en hızlı şarj olan seri üretim otomobili olduğu belirtiliyor.
5 kişilik olan bu araçta iki adet 15 inçlik ekran var ve 660 litre olan bagaj hacmi arka koltuklar katlandığında 1.576 litreye çıkıyor. G9 Ekim'de Çin'de satışa teslim edilmesi planlanan bu modelin dünya genelinde ihraç edilmesi amaçlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.