otohaber_logo
Haberler
Ford Explorer yenilendi
Amerika otomobil pazarının orta boy SUV’ları arasında en çok rağbet görenlerden biri olan Ford Explorer, 2011 model yılı için yenilenen nesliyle Amerika’da tanıtıldı.
Ford Explorer yenilendi
SUV'ların anavatanı olarak da görülebilen Amerika Birleşik Devletleri, yolu uzun zamandır beklenen bir kaşifin gelişini kutluyor. Ford'un Türkçede "kaşif " anlamına gelen Explorer modeli 5'inci nesliyle anavatanında tanıtılırken, araç için siparişler de alınmaya başlandı. Bugüne kadar her neslinde klasik ve belli bir tarza sadık kalan çizgileriyle dikkat çeken 5 metrelik büyük SUV'da bu kez oldukça radikal ve sportif bir tasarım benimsenmiş. Kıvrımlı farları ve motor kaputuyla hormonlu bir Range Rover Evoque'u da andıran araçta Amerikan geleneklerine göre oldukça radikal bir şekilde 2.0 lt'lik 4 silindirli bir benzinli turbo motor görev yapıyor. Farklı versiyonlarıyla Avrupa'daki Ford modellerinde de görev yapacak olan Ecoboost motor sadece önden çekişli olarak alınabilirken, 4 tekerlekten çekiş sistemi 3.5 lt'lik V6'da sunuluyor. Her iki motorda da güç 6 kademeli bir otomatik şanzıman üzerinden tekerleklere aktarılırken, şimdilik bir dizel motor alternatifi sunulmadığı için, yakışıklı Amerikan'ı Avrupa yollarında görmemiz şimdilik zor görünüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.