otohaber_logo
Haberler
Formula 1'de ilk şampiyon belli oldu
Haftasonu yapılan Brezilya GP'nin ardından sezonun bitimine 1 yarış kala takımlar şampiyonasının galibi belli oldu.
Formula 1'de ilk şampiyon belli oldu

Formula 1'de bu yıl 1son dönemlerin en çekişmeli takımlar şampiyonalarından birine şahit olduk. Üç hatta dört takımın uzun süre şampiyonluk için iddiasının bulunduğu şampiyonada Brezilya GP'nin ardından Red Bull Racing markalar şampiyonasında ipi önde göğüslemeyi garantiledi. Yarışta ilk iki sırayı alan Red Bull pilotları kazandırdıkları puanlarla hem takımlarına şampiyonluğu getirdiler hem de pilotlar şampiyonasında Alonso'ya oldukça yaklaştılar.

Brezilya GP'de ilk sırayı genç Alman Sebastien Vettel alırken, Vettel'i takım arkadaşı Mark Webber takip etti. Pilotlar şampiyonasının zirvesinde yer alan Fernando Alonso üçüncü olarak en azından rakiplerinin puan farkını çok açmasına izin vermedi.

Bu sonuçların ardından pilotlar şampiyonasındaki denklem ise tamamen karıştı. Lider konumunda olan Alonso en yakın takipçisi Mark Webber'in 8 puan önünde yer alırken, üçüncü sıradaki takipçisi ise 15 puan geriden gelen Vettel. Vettel ve Webber'in takım arkadaşı olduğu ve sezon boyunca takım içi rekabette bulunduğu hesaba katılırsa sanki Alonso bir adım daha önde. Şampiyonluk şansı çok düşük olsa da matematiksel olarak ihtimali bulunan bir diğer pilot ise Lewis Hamilton. Lider Alonso'nun 24 puan gerisinde bulunan Hamilton, Alonso'nun yarış dışı kalması ve önündeki diğer iki pilottan çok daha iyi derece yapması durumunda şampiyonluğu bir kez daha kazanabilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.