otohaber_logo
Haberler
Hyundai otomatik şarj robotu fuarda tanıtılacak
Hyundai’nin elektrikli otomobiller için geliştirdiği 3 boyut kameralı ve yapay zekalı (AI) otomatik şarj robotu (ACR) 2023 Seoul Mobility Show'da sergilenecek.
Hyundai otomatik şarj robotu tanıtılacak

Elektrikli otomobillere yönelik araştırma geliştirme çalışmalarını sürdüren Hyundai, pazara sunduğu 0 emisyonlu yeni modelleriyle de yakın geleceğe hazır olduğunu gösteriyor. Güney Koreli üreticinin geliştirdiği otomatik şarj robotu, araç bataryalarını şarj etmek isteyen sürücülerin yükünü hafifletiyor. 


Yapay zeka özellikli Hyundai otomatik şarj robotu

Otomatik şarj robotu (ACR), şarj işlemi için istasyona gelen araca kabloyu otomatik olarak takıyor. Aracın şarj işlemi tamamlandığında da kabloyu araçtan çıkarıyor. Yapay zeka ile çalışan bu robot, araç tamamen park konumuna geldiğinde şarj portunu açmak için araçla iletişim kuruyor ve içine monte edilmiş bir 3D kamera aracılığıyla tam konumunu ve açısını hesaplıyor. Robot daha sonra şarj cihazını alarak aracın şarj portuna sabitliyor ve şarj etme işlemini başlatıyor. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra şarj cihazını çıkartıyor ve şarj girişinin kapağını kapatıyor.

 

Hyundai otomatik şarj robotu şarj etmeyi kolaylaştırıyor

ACR, özellikle karanlık ortamlarda şarj işlemini daha kolay ve rahat hale getirmeye yardımcı olmayı planlıyor. Ayrıca kalın ve ağır bir yapıya sahip olan şarj kabloları, özellikle kadınlar ve engelli kişilerin de yardımına yetişiyor. 


1 / 3

Hyundai otomatik şarj robotu test aşamaları tamamlandı

Hyundai otomatik şarj robotu test aşamaları tamamlandı

Çoğu EV şarj cihazı, açık havada ve korunaksız olarak hizmet veriyor. Tüm bu olumsuz hava şartlarını ve ağır kabloları göz önüne alarak değerlendiren Hyundai mühendisleri, Güney Kore’deki Ar-Ge merkezinde bir elektrikli araç şarj istasyonu kurdu ve robotun çeşitli koşullardaki performansını değerlendirdi. Ayrıca mühendisler, robotun araçları algılaması ve olası kazaları önlemesi için de lazerli sensörlerden faydalanıyor.

3 / 3

Hyundai otomatik şarj robotu Seul’de sergilenecek

Hyundai otomatik şarj robotu Seul’de sergilenecek

ACR, 31 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında 2023 Seoul Mobility Show'da sergilenecek ve daha sonra seri üretime geçerek dünyanın bir çok ülkesinde şarj istasyonlarda kullanılmaya başlanacak.




4 / 3

Hyundai otomatik şarj robotu her araca uygun

Hyundai otomatik şarj robotu her araca uygun

Hyundai otomatik şarj robotu ile farklı marka ve modellerdeki yeni nesil elektrikli araçlarda şarj olabilecekler.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.