otohaber_logo
Haberler
İlk otomotiv mühendislerimiz hazır
Son dönemde atağa kalkan Türk Otomotiv Endüstrisi, Mercedes-Benz desteğiyle açılan otomotiv mühendisliği bölümüyle kendi elemanlarını yetiştirmeye başladı.
İlk otomotiv mühendislerimiz hazır
Hacettepe Üniversitesi, Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Esslingen Üniversitesi işbirliğinde Ankara ve Aksaray'da Hacettepe Üniversitesi bünyesinde yürütülen ve 2005/2006 öğretim yılında başlatılan "Otomotiv Mühendisliği" eğitim programı ilk mezunlarını verdi.

Bu eğitim programının amacı, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan ve son 10 yılda önemli gelişmeler kaydederek ihracat pazarlarında da büyük başarılar elde eden otomotiv sanayinin ihtiyaç duyduğu uzman mühendisleri yetiştirmek. Hacettepe Üniversitesi,Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü çatısı altında yürütülen otomotiv programının en önemli özelliği, uygulama ağırlıklı
bir eğitim sunması. Bu açıdan Türkiye'de bir ilk olan program, yabancı dil hazırlık yılından sonra, teorik dersler Ankara'da, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıflardaki uygulamalı dersler ise Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin Aksaray ilindeki kamyon fabrikasında veriliyor.

Esslingen Üniversitesi ile işbirliğine önayak olan Mercedes-Benz Türk'ün eğitim programına katkısı, Hacettepe Üniversitesi'nde ve Aksaray'daki eğitim için gerek duyulan eğitim araçlarının ve kurulacak laboratuvarların donanımının teminini kapsıyor. Bunun ötesinde şirket, pratik uygulamada kamyon fabrikasında uzman kadrosuyla eğitim veriyor. Otomotiv mühendisliği eğitimi konusunda köklü bir geçmişi olan Esslingen Üniversitesi'nin programa katkısı ise bu konuda know-how transferi sağlamak ve Hacettepe Üniversitesi'nin programda görev alacak öğretim görevlilerini eğitmek. Bu amaçla Esslingen Üniversitesi profesörleri, eğitim programının başında pürüzsüz bir akış sağlanabilmesi amacıyla Türkiye'ye gelerek ders de veriyorlar. İlk iki yılda 60 öğrencinin kabul edildiği "Otomotiv Mühendisliği" eğitim programı 5 ders yılı sürüyor, eğitim İngilizce ve Almanca veriliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.