otohaber_logo
Haberler
Leaseplan 2010'u değerlendirdi
Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi LeasePlan’in 2010 yılını değerlendirdiği, 2011 planlarını da paylaştığı basın toplantısı Ortaköy’deki Bentley Showroom’unda gerçekleşti.
Leaseplan 2010'u değerlendirdi
LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay'ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında, Türk firmalarının en büyük gider kalemlerinden biri olan araç filo giderleri, bunları azaltmanın yolları ve filo kiralama sektörü konuşuldu. Dünyada ilk kez Leaseplan tarafından uygulanan, Avrupa'da büyük ilgi gören ve şirketlere filo kiralama giderlerinin yönetiminde önemli avantajlar sağlayan Açık Hesaplama/Ortak Plan da gazetecilere tanıtıldı. Genel Müdür Türkay Oktay, toplantıda LeasePlan'in tüm dünyada büyük ilgi gören hizmeti Açık Hesaplama mantığına dayalı Ortak Plan ürününü tanıttı. OrtakPlan büyük filolar için etkin maliyet yönetimi ve tasarruf imkanları sunuyor. Araç ve filo giderlerini oluşturan tüm kalemlerin şeffaf olarak detaylı fiyatlandığı OrtakPlan'da kiralama süresi boyunca Filo Şirketi ile kiralama yapan şirket ortak hareket ederek tüm gider kalemlerinde tasarruf yapmaya çalışıyor. OrtakPlan ürünüyle kiralama yapan şirketler kiralama süresi boyunca tasarruf sağladığı giderlerden yararlanma imkanına kavuşuyor. Büyük filolara sahip şirketlere önerilen bu üründe sistem şöyle işliyor: LeasePlan, müşterisiyle, bir araya gelerek, aylık kira bedelini oluşturan gider kalemlerini şeffaf olarak sunuyor. LeasePlan, amortisman, bakım, onarım, lastik, sigorta gibi kalemlerde gerçekleşen giderlerle ilgili müşterisiyle dönemsel çalışmalar yaparak maliyetleri düşürmeye çalışıyor. Kontrat dönemi sonunda, müşterinin araç filosu için yaptığı harcamalar, daha önceden LeasePlan'in hesapladığından daha fazla olursa, bu farkın tümü LeasePlan tarafından karşılanıyor. Eğer gerçekleşen giderler öngörülen giderlerden daha az olursa, aradaki farkın yüzde 50'si müşterilere geri ödeniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.