otohaber_logo
Haberler
Loeb'den tarihi rekor
Dünya Ralli Şampiyonası'nı 2000'li yıllarda domine eden Sebastien Loeb, Fransa Rallisi'ni de kazanarak yeni bir rekora imza attı.
Loeb'den tarihi rekor
Motorsporlarının tartışmasız en zorlu disiplinlerinden biri olan Dünya Ralli Şampiyonası, 1970'li yıllardan beri koşuluyor. Sayısız pilot ve otomobil en iyi olmak için elinden geleni yaptı ve büyük başarılar kazandı. Bazıları uzun sayılabilecek sürelerde şampiyonayı domine etmeyi de başardı. Ancak kimse Sebastien Loeb ve Citroen'in başarısının yakınından bile geçemedi. Kusursuz pilotaj ve mükemmel makinenin uyumunun en büyük sembollerinden biri olan Loeb-Citroen evliliği üst üste 7'inci kez şampiyonluk getirdi. Bu haftasonu Fransa'da koşulan yarışı Loeb kazanırken, kariyerinde 60. WRC zaferine imza attı ki en yakın takipçisi yarışmayı çok uzun süre bırakan 26 galibiyetli Carlos Sainz.

Fransa'da bu sezon Korsika'dan Almanya sınırındaki Alsace Bölgesi'ne alınan ralliyi başından sonuna kadar domine eden Loeb, yarışı aynı zamanda kendi doğup büyüdüğü topraklarda da kazanmayı başardı. Loeb bu zaferiyle kariyerindeki üst üste 7'inci WRC şampiyonluğunu da kazanmış oldu ve rekor tablosundaki yerini daha da sağlamlaştırdı. İkinci sırayı istikrarlı bir tempo yakalayn takım arkadaşı Dani Sordo kazanırken, Citroen C4'le kendi takımı adına yarışan Petter Solberg üçüncü sırayı aldı. Citroen hakimiyetini zaman zaman Ford'dan Latvala kırmaya çalışsa da Solberg'in arkasında kaldı ve 4. sırayı alabildi. 5'inci sırayı bu sezon hayal kırıklığı yaşayan Hirvonen alırken, yarışa çok iyi başlayan bu sezonun flaş ismi Ogier ancak 6'ıncı olabildi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.