otohaber_logo
Haberler
Opel'in elektrikli sporcusu
Tasarım felsefesinde köklü bir değişime giden Opel, 2011’de Ampera ile imza atacağı elektrik devrimini, bu kez sportif bir konseptin bedeninde sunuyor.
Opel'in elektrikli sporcusu



Ampera ile elektrik devrimi yapmaya hazırlanan Opel, Cenevre'de sergilediği Flextreme GT/E konseptiyle, gelecekte bizi ne tür sportif Opel'ler beklediğinin ipucunu sunacak. Geçmişte Kadett ve Manta modellerinin en sportif versiyonlarında kullanılan GT/E kısaltmasını taşıyan konsept, Ampera platformunu kullanıyor. Opel için alışık olmadığımız yeni bir yüz taşıyan aracın karoserinin büyük bir kısmında alüminyum ve karbon-fiber kullanılıyor. 120 kW gücündeki elektrik motoru 60 km'lik bir menzil sağlarken, bataryalarım bitmesi durumunda araç öndeki Opel logosu üzerinde şarj edilebiliyor. İçten yanmalı bir motora sahip olan araç bu sayede karma kullanımda uzun bir menzil sunuyor. Yeni Meriva'dan tanıdığımız FlexDoor kapı mekanizmasıyla donatılan konseptin arka tekerleğinin üzerindeki karoser kıvrımına gizlenen hareketli bir ek, 50 km/s hız aşıldığında tıpkı bir spoyler gibi geriye doğru açılarak aerodinamiği iyileştiriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.