otohaber_logo
Haberler
TAYSAD'dan Avrupa'ya transfer
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Alper Kanca, Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE) Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.
TAYSAD'dan Avrupa'ya transfer
Dünyanın önde gelen otomotiv markaları başta olmak üzere makine, savunma, enerji sektörlerinin üretimlerinde vazgeçilmez ve büyük önem taşıyan dövme parçaları üreticilerini aynı çatı altında toplayan Avrupa'nın tanınmış ve etkin bir meslek örgütü Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE), Başkan Yardımcılığı görevine TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda dövme sektörünün lider firmalarından Kanca A.Ş.'nin Genel Müdürü Alper Kanca seçildi.

Türkiye, 2000 yılında gözlemci olarak faaliyetlerine katıldığı Avrupa Dövmeciler Birliği'ne (EUROFORGE) 2006 senesinde Dövme Sanayicileri Derneği (DÖVSADER) çatısı altında resmen üye olurken, Türk dövme sanayisi de iş hacmi, bilgi birikimi, teknolojisi ve Avrupa'ya olan ihracatı sayesinde EUROFORGE derneği içinde saygın bir yer edindi.

15 milyar euroluk iş hacmi

EUROFORGE'un Brüksel'de gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında Alper Kanca, başkan yardımcılığı görevine getirilirken, Parsan İş Geliştirme Müdürü Orhan Metin de İcra Kurulu üyeliğine seçildi. Türkiye'den iki önemli ismin burada görev almasını, Türk dövme sektörünün geldiği konumu ve uluslar arası arenada gördüğü kabulü göstermesi açısından oldukça önemli olarak değerlendiren Kanca, "Türk dövme sektörünün Avrupa'ya olan entegrasyonu bu sayede ivme kazanacak ve dövme sektörü dış ülkelerde daha da tanınır hale gelecektir. Bundan böyle 15 milyar euroluk bir iş hacmine sahip alanda sektörümüze yön veren konumda olacağız. Son dönemlerde Türk yöneticilerin uluslar arası arenada yer almalarının artması da ülkemiz adına olumlu katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.