otohaber_logo
Haberler
Yeni Audi A3
Alman üreticinin lokomotif modellerinden A3, yeni nesliyle Cenevre’de sahne alacakken, aracın kokpit tanıtımında yeni neslin ilk gerçek görüntüleri de ortaya çıktı.
Yeni Audi A3

Bilinçli mi yoksa tesadüf mü bilinmez ama yeni A3 "kazara" tanıtıldı. Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yeni nesil A3'ün kokpitini ve yeni kumanda sistemini gün yüzüne çıkartan Audi, başarılı kompaktının neye benzeyeceğini de yeni kontrol sisteminin menülerinin tanıtımı esnasında gösterdi.

Volkswagen Grubu'nun yeni modüler platformunun kullanılacağı ilk model olan yeni A3, görsel anlamda büyük sürprizler ve mucizeler barındırmaktan çok, güncel modelin yeni çizgiye adapte edilmesi anlamı taşıyor. Büyük Audi ızgarası her zaman olduğu gibi yine ön tasarımın başrol oyuncusuyken, farların tasarımı A6'yı hatırlatıyor.

Profil tasarımında birinci nesilden bu yana devam eden keskin arka yan cam yeni nesilde de korunurken, omuz çizgisinin daha belirgin hale getirildiği dikkat çekiyor. Arka bölümde Q3'ü hatırlatan stoplara yer verilmiş. Yeni A3'ün sızmasına neden olan kokpite baktığımızdaysa markanın küçüğü A1'in kokpit tasarımının evrimleştiğini söylemek mümkün. Gösterişten uzak ve sade görünen ön konsolun küçük tutulmasının ferahlık hissine olumlu katkıları olacağını tahmin etmek zor değilken, merkezi kumanda sisteminin ana kontrol ünitesi, markanın üst sınıf modellerinde olduğu gibi vites kolunun arkasında, orta konsola yerleştirilmiş.

Üç boyutlu kokpit kaplamalarıyla değerli görünmesi hedeflenen kokpitte bu bölümler arkadan aydınlatılarak loca ambiyansı elde edilecek. Yaz sonunda yollara çıkacak olan yeni A3, aynı zamanda VW Grubu'nun modüler bilgi-eğlence sisteminin de kullanıldığı ilk model olacak. Bu sistemin artıları, sınıfı ayrımı gözetmeksizin küçükten lükse kadar değişik modellerde aynı altyapının kullanılabilmesi ve bu sayede hem maliyetlerin düşmesi hem de tüm araçlar için tek bir geliştirme işine ihtiyaç duyulması olarak sıralanabilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.