otohaber_logo
Haberler
Ağa'nın elektrikli oyuncağı
Otomobil tercihleriyle Türkiye’nin gündemine oturmayı seven Ali Ağaoğlu’nun son oyuncağı, sıfır emisyon, şık görüntü ve gücü çevreye uyumlu olarak birleştiren Tesla Roadster oldu.
Ağa'nın elektrikli oyuncağı


Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Ataşehir'deki genel merkezinde ilginç bir kalabalık vardı. Konuya yakından ilgi gösteren bir otomotiv gazetecileri iş icabı pek de birlikte olmadığımız magazin basınıyla aynı şeyleri konuşuyorduk. "Ağa'nın yeni oyuncağını". Enerji sektöründe ciddi yatırımlar yapan Ağaoğlu Grubu'nun ürettiği enerjiyi konut projelerinde kullanıyor olması da çevre açısından önemli bir adım. İçlerinde 3 Bentley, 2 Lamborghini, Ferrari, Rolls-Royce gibi süper oyuncaklara evsahipliği yapan yaklaşık 10 milyon Dolarlık bir garaja sahip olan Ağaoğlu, Türkiye'de henüz bir geçerli vergi düzenlemesi dahi bulunmayan elektrikli araçlara konusunda otomotiv sektörünün yapamadığını yaptı ve yeni Tesla Roadster'ını plakalandırdı. 1.6'ltlik vergi dilimi üzerinden ödenen yüzde 37'lik ÖTV ile ülkemize ithal edilen Tesla, ilginç bir yolla da olsa ülkemize adımını attı. Ağaoğlu'nun ödediği parayı hatırlamadığı Tesla için öğrendiğimize göre 400.000-450.000 TL civarında bir ücret ödenmiş. George Clooney, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Arnold Schwarzenegger, Cameron Diaz gibi Hollywood yıldızlarının kullandığı Tesla'yı artık sessiz sedasız Kuruçeşme'deki gözde mekanlarda Ali Ağaoğlu pilotajında görebiliriz. Çevreci otomobillere destek vereceklerini söyleyen Ağaoğlu, Türkiye'de üretilecek bir elektrikli otomobilden 500 adet siparişi hemen verebileceğini kaydetti. 3.7 saniyede 0-100 km hızlanmasını tamamlayan Tesla, 288 HP'lik güç ve 340 km'lik menziliyle geleceğin otomobillerinin habercisi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.