otohaber_logo
Haberler
Pirelli Formula 1'e hazır
Pirelli, 2009 Toyota test aracıyla, suni olarak ıslatılan pistte, 119 tur yapmıştı. İtalyanlar 17-18 Ocak’ta Abu Dabi’de gerçekleştirdiği gece testlerinde geçiş lastikleri ile tam ıslak zemin lastiklerini test etti.
Pirelli Formula 1'e hazır
Bridgestone'un ardından bu sezon ilk kez yarışlara çıkacak olan Pirelli, geçtiğimiz yılki açıklamasında, agresif lastikler üreterek seyir zevkinin artmasına katkıda bulunmak istediğini duyurmuştu. Abu Dabi'nin Mas Marina pistinde gerçekleştirilen gece testlerinde suni olarak ıslatılan zeminde aldığı sonuçlarla Pirelli verdiği sözü tutacağını gösterdi. Pirelli, takımların grup testlerinden sonra karar vermesini istemesine rağmen, Abu Dabi'de yaptığı testlerin ardından 2011 lastik seçimlerini genel anlamda sonuçlandırdı. Pirelli'nin F1 sorumlusu Paul Hembery, Yas Marina'da yaptığı açıklamada, "Bu testler bize, lastik gelişim sürecimizi neticelendirecek çok faydalı bilgiler sağlayacak. Evet, bu iki günün sonucunda ana gelişim süreci sona erecek ve artık üretime geçeceğiz ama her yarışta yeni birşeyler öğrenecek ve elde ettiğimiz donelere göre çalışmalarımızı yönlendireceğiz" dedi. Gerçekten de bu sene Formula 1'de Türk izleri her yerde olacak. Pirelli'nin Formula 1 için sağlayacağı lastiklerin tümü İzmit'te üretiliyor. İzmit'te 2011-2013 arasındaki 3 yıllık dönemde tüm Formula 1 takımları için lastik üreteceği "Şampiyonlar'ın Fabrikası", bu testlerden sonra yoğun bir üretim evresine geçecek. 2007'den bu yana yarış lastiği üretimini de gerçekleştiren fabrika, Milano'daki Araştırma ve Geliştirme Merkezi'yle işbirliği içinde çalışacak olan bu yeni tesis ile birlikte Pirelli'nin Formula 1 aktivitelerinin kalbi sayılıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.