otohaber_logo
Haberler
Purosangue hakkında
Hoş geldin Detroit ve V Weekend
PUROSANGUE HAKKINDA

Ekim 2022

Bir döngünün içinde olsak da her şey değişiyor. Otomobiller de bu konuda baş döndüren bir hıza sahip. Evet hala otomobiller tekerleklerinin üzerinde hareket ediyor ama geriye kalan her şey en fazla beşer yıllık dönemler içinde kökü bir biçimde değişiyor. Bir dönemin modası sedan karoserken sonrasında MPV'ler popüler oldu dedikten sonra SUV'lar tozu dumana katıyor. Asla asla dememek otomotivin altın kurallarından biri. Geçmişte dizel üretmeyeceğini ya da dokunmatik ekranları sürüş güvenliğini olumsuz bulduğu için eleştirenler V8 dizeller de üretti kokpiti ekranlarla da kapladı. Ferrari hiçbir zaman SUV üretmeyeceğini iddia etmedi. Sadece ürettiği her otomobilin gerçek bir Ferrari olacağının altını çizdi. Belki de bu yüzden ilk SUV'u, ilk crossover'ı ya da ne derseniz deyin, Purosangue'de "safkan" ismini tercih etti ve ortaya "gerçek bir Ferrari" çıkarttı. Birkaç yıl önce Ferrari Purosangue projesinin dedikoluları çıktığında pek çok "uzman" Ferrari'nin Jeep'ten yardım ve platform alacağını söylemişti. Neyse ki böyle bir şey olmadı.

HOŞ GELDİN DETROIT ve V WEEKEND

Pandemi süreci pek çok toplantı ve organizasyon gibi otomobil fuarlarının da 2 yıllık süreçte mola vermesine neden oldu. Detroit Otomobil Fuarı da uzun bir aradan sonra fiziksel bir şekilde yeniden düzenlendi. Eskiden yeni yılın geldiğini hatırlatan ve yılın ilk yeniliklerini gördüğümüz bir şekilde ocak ayında düzenlenen fuar artık sonbaharda ve yarı kapalı-yarı açık hibrit bir düzene sahip. Bu durum uzun süredir konuşulan bir konuydu. Fuarların sadece "vitrin" olmaktan çıkarılıp, potansiyel müşteriler için bir deneyim merkezi haline getirilmesi üzerinde durulan bir konu. İstanbul Otomobil Fuarı ya da resmi adıyla İstanbul Autoshow'un da buna benzer bir konseptte düzenlenmesi çok güzel olurdu. İntercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilen V Weekend bu yönden güzel bir örnek. İnsanların sadece otomobilleri görmekle kalmadığı, eğlendiği, yeme-içme keyfi yaptığı, ailece vakit geçirdiği bir ortama hepimizin ihtiyacı var. Elbette daha fazla otomotiv markasının katılımıyla…

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.