otohaber_logo
Haberler
Toyota'nın tacı
Eray ÖZGÜR Otohaber Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
TOYOTA’NIN TACI

Ağustos 2022

Yazlar otomotiv için genelde bir durgunluk dönemidir. Fabrikalar planlı bakım çalışmaları için üretime ara verir. Lansman ve yenilik haberleri de sonbahar veya ilkbaharda daha çok karşımıza çıkar. Ancak bu yaz şimdiye kadar yenilik anlamında bize çok cömert davrandı. Bazıları birkaç ay sonra, bazıları da önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan yenilikleri derledik. Hepsi de heyecan verici ve önemli. Ancak aralarından biri daha çok dikkatimi çekti:


Toyota Crown. Toyopet Crown olarak 1955 yılında ortaya ilk kez çıkan Crown ismi 14 nesli geride bırakıp 15'inci nesil için hazırlanırken, Toyota'nın en uzun soluklu modeli olma unvanını da taşıyor. Toyota'nın Amerika'ya ihraç ettiği ilk otomobil, ilk dizel motorlu Japon binek otomobil, Avrupa'ya ihraç edilen ilk Toyota, ilk 8 silindirli seri üretim Japon otomobili, havayastıklı ilk Toyota, çekiş kontrol sistemli ilk Japon otomobili gibi pek çok ilki barındıran Crown ülkemizde çok tanınmasa da Toyota tarihinin en önemli isimlerinden biri. İşte bu büyük isim yeni neslinde çok sıra dışı bir şekilde karşımıza çıkıyor. SUV ve crossoverların popülerliği artık konuşmaktan sıkıldığımız bir gerçek. Ancak yeni Crown, sedan bir crossover olarak yenilikçi bir tarzla bu kez belki Avrupa'da da önemli bir model haline gelecek. Sedan crossover tanımı elbette Toyota Crown'un imza attığı bir ilk değil. Farklı dönemlerde AMC Eagle Sedan, Subaru Legacy SUS, Volvo S60 Cross Country, Lada Vesta Cross Sedan gibi örnekler karşımıza çıktı. Ancak hiçbiri niş olmaktan öteye geçemedi. Toyota ise Crown ismini yani ana modeli sedan bir crossover olarak karşımıza çıkartıyor. Bu cesur hamle için Toyota'yı alkışlıyorum.



AMC Eagle Sedan


Subaru Legacy SUS



Volvo S60 Cross Country

Lada Vesta Cross Sedan

Bildiğiniz üzere 2 yılı aşkın süredir YouTube'da otomobil testleri ve incelemeleri ile belli tarzda içerikler üretiyoruz. Ancak bundan sonra mevcut içeriklerimize ek yeni içeriklerle de karşınızdayız. Otomobil tarihinden anlatmaya değer modellerin ilginç ve özel noktalarını konuşacağız. Bununla ilgili ilk konuğumuz Mercedes-Benz W 201. Ya da pek çoğumuzun bildiği adıyla Mercedes 190! Hala abone olmadıysanız bu vesileyle abone olmayı, yorum yapmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın diyorum. Ha bir de izledikleriniz hoşunuza giderse beğenirseniz de fena olmaz… :)

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.