otohaber_logo
Haberler
Premium sınıfın lideri kim?
Kasım ayı sonunda açıklanan rakamlara göre tüm dünyadaki premium araç satışlarında rekabet iyice kızıştı.
Premium sınıfın lideri kim?

Premium sınıfta başı çeken üç Alman marka olan Audi, BMW ve Mercedes, satış rakamları konusunda sürekli bir rekabet içindeler. Tüm dünyada, 2016 yılı kasım ayı sonuna kadar açıklanan satış rakamları yine bu rekabeti ortaya koyuyor.

Ancak bu kez bir sürpriz karşımıza çıkıyor. Satış rakamları bazında bu sınıfın lideri olan BMW, bu kez liderliği ezeli rakibi Mercedes-Benz'e kaptırdı.

Markaların, geçen yılın aynı dönemine göre satış rakamlarında gösterdikleri artışlar, toplam satış sıralamasının adeta bir göstergesi oldu. Audi geçen yıla göre yüzde 4,2 artış gösterirken BMW yüzde 5,6'lık bir artışa imza attı. Lider Mercedes-Benz ise geçen yıla göre satış rakamlarında yüzde 11,8'lik artış yakalamayı başardı.

2016 yılının 11 aylık dönemi sonunda açıklanan dünya genelindeki satış rakamlarına göre; Mercedes-Benz, 1.893.619 adet ile birinci, BMW 1.824.490 adet ile ikinci ve Audi 1.713.900 adet ile üçüncü sırada yer aldı.

Yılın bitimine bir ay kala liderliği ele geçiren Mercedes-Benz'in bu dönem içinde en çok satan modeli ise C serisi oldu.

Okan TÜMEN / otohaber.com.tr

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.